آیا برای واردات لازمه به چین سفر کنیم؟
آیا برای واردات لازمه برم چین؟
به نام خداوند بخشنده مهربان. دوستای عزیزم سلام. توی این مقاله میخوام بهتون بگم که برای واردات آیا نیاز هست به چین ( یا کلاً کشوری که میخوایم کالا رو از اون وارد کنیم ) سفر کنیم؟
نه دوستای خوبم. نیازی نیست. امروز که با شما صحبت میکنم هزینه ی یک سفر یک هفته ای به کشور چین حدود 2000 دلار هست. در صورتی که شما می تونید اولین تجربه واردات خودتون از کشور چین رو با یک مبلغ 200 الی 1000 دلاری تجربه کنید و ما این رو در تجارت را آغاز کنید به شما دوستان آموزش میدیم. همونطوری که من اولین وارداتم 800 دلار بود شامل دو کارتن LED که برای واحد تولیدی خودم خریده بودم. من وقتی واردات از چین رو یاد گرفتم حدود 10 الی 20 بار وارداتی در مقیاس خرده بار برای واحد تولیدیمون وارد کشور کردم از مبادی قانونی و بعد در سال 1395 اولین سفرم رو با برادرم به چین رفتیم، که هزینه سفر ما دقیقاً از سود بارهای وارداتی و صرفه جویی کاملاً قابل ملاحظه ای که توی قیمت تموم شده ی اجناس تولیدیمون بوجود اومده بود تامین شد.
برای صادرات چی؟ لازمه سفر برم؟
برای صادرات هم نه لزوماً. شما میتونید ابتدا شرکت ها یا اشخاصی رو که میخواید کالای خودتون رو به اونها بفروشید پیدا کنید، از طریق اینترنت، از طریق سایت و کتاب نمایشگاه های خارجی، از طریق وب سایت LinkedIn وقتی یک پروفایل حرفه ای اونجا بسازید و زمینه کاری خودتون رو مشخص کنید. و در ادامه میتونید برای بازدید نمایشگاه های خارجی حضوری مراجعه کنید و یا اینکه در پیشرفته ترین حالت خوتون یک غرفه بگیرید و بعنوان غرفه دار در یکی از نمایشگاه های خارجی شرکت کنید. ولی در ابتدای راه نه ، نیازی نیست. بسیاری از شرکت های صادر کننده راه خودشون رو اول به صورت پیدا کردن مشتری از راه دور با جستجو در اینترنت شروع کردن. ساده شروع کنید. شروع رو سخت و پیچیده نکنید.
چه زمانی سفر به چین به صرفه هست؟
فرض کنیم که شما الان در حال تجارت با کشور چین هستید و پرداخت مبلغ 2000 دلار برای سفر به چین کاملاً براتون به صرفه هست. یا تمکن مالی خوبی دارید و پرداخت این هزینه به شما فشار خاصی وارد نمیکنه یا اینکه حاضرید این ریسک رو انجام بدین. اما پیشنهاد ما اینکه که با تجارت را آغاز کنید اول یاد بگیرید بدون سفر به چین هرچیزی رو که خواستید از چین وارد کنید، و از این کار پول لازم برای سفر به چین رو بسازید و بعداً هر لحظه که خواستید به چین سفر کنید.
وقتی تصمیم گرفتم به چین سفر کنم، به کدوم شهرهای چین سفر کنم؟
بهتره حتماً قبل از سفر به چین، دقیقاً مشخص کنید که قصد سفر به کدوم شهرها رو دارید. وگرنه سفر شما احتمالاً هیچ دستاورد مثبتی برای شما نخواهد داشت. حتماً قبل از سفر به چین با اون فروشنده هایی که کالاهایی که میخواید تهیه کنید ازشون صحبت کنید، و ببینید که توی کدوم شهر هستند. مثلاً من توی یکی از سفرهام به چین، با توجه به اینکه دنبال هدفون های بیسیم بودم و با دو سه تا چینی صحبت کرده بودم و اونها توی شهر شانتو – Shantou بودن، ما یک روز به شانتو سفر کردیم و از کارخونه های اونها بازدید کردیم. در ادامه این مقاله یکی از مهمترین مقاصد تجاری چین رو باهم بررسی میکنیم.
شنزن – Shenzhen
شنزن شهریه در جنوب شرقی چین و در همسایگی هنگ کنگ قرار داره ( هنگ کنگ و ماکائو میشه گفت مناطق آزاد تجاری چین هستند و همچنین خیلی از چینی ها خودشون برای تعطیلات و تفریح به هنگ کنگ و ماکائو سفر میکنن ، اما سفر به این شهرها برای همه دارندگان ویزای چین ممکن نیست و نیاز به ویزای جداگانه داره ). شنزن بندر بسیار بزرگی داره ( سومین بندر کانتینر بر دنیا ) و به همین دلیل یکی از مهمترین مقاصد افرادی هست که برای تجارت به کشور چین سفر میکنن. در گذشته اگر شما از تهران قصد سفر به شنزن رو داشتید باید با پرواز به گوانگژو میرفتید، ولی در ادامه با افزایش تقاضا، پرواز مستقیم به شهر شنزن هم توسط شرکت هواپیمایی ماهان ایجاد شد. به شنزن سیلیکون ولی یا دره سیلیکون چین میگن چون بزرگترین شرکت های تکنولوژی منجمله Huawei ،شرکت BYD تولید کننده خودروهای برقی، یا DJI تولید کننده معروف آزمو موبایل (لرزش گیر) در این شهر مستقر شدن.
آب و هوای شنزن با توجه به نزدیکیش به دریا ، یک آب و هوای استوایی و شرجی هست. بنابراین بهتره که تابستون رو برای سفر به این شهر انتخاب نکنید، در غیر اینصورت در ساعت هایی که خارج از هتل و مراکز تجاری یا خودرو هستید، با مدت کمی پیاده روی پیراهن شما خیس میشه و به تنتون میچسبه.
شنزن شهر بزرگی هست و ترافیک بالایی داره. در مسیرهای طولانی بهیچ عنوان به صرفه نیست که با تاکسی بخواید سفر درون شهری خودتون رو انجام بدین یا حتی دوستان شما و کارخونه دارها بیان دنبالتون. حتماً بهتره از مترو استفاده کنید و از دوست چینی خودتون بپرسید که نزدیک ترین ایستگاه مترو به شما کجاست؟ و باهاشون اونجا قرار بگذارید، تا هم خودتون توی ترافیک گیر نکنید هم اونها رو به زحمت نندازید.
خیابان هواچانگ بی – Huaqiangbei
یکی از مهمترین مراکز خرید قطعات الکترونیک و قطعات کامپیوتر و لوازم جانبی موبایل و دنیایی از گجت ها در خیابان هوآچانگ بِی ( یا خاچانگ بی ) قرار داره. مرکز خرید SEG PLAZA یا Shenzhen Electronic Market توی این خیابون واقع شده که دنیایی هست از قطعات الکترونیک، لوازم جانبی موبایل و قطعات کامپیوتر ، موبایل و لپ تاپ. اونجا شما یک شهر از لوازم جانبی رو میبینید. همچنین مرکز خرید HQ Mart که 6 طبقه هست و انواع و اقسام گجت های جدید و به روز رو میتونید توی اون پیدا کنید. پس اگر قصد خرید لوازم جانبی یا قطعات کامپیوتر یا قطعات الکترونیک رو داشتید به هیچ عنوان اینجا رو فراموش نکنید. برای رفتن به این خیابون کافیه که وارد مترو بشید، خط 1 ، بین ایستگاه های Ganxia و Science Museum. یا اینکه تقاطع خط 2 و خط 7 از مترو پیاده شین که میشه ایستگاه Huaqiang North.
هزینه اقامت در شهر شنزن شبی چقدر هست؟
با یک نگاه ساده به سایت Booking.com میتونید به این عدد برسید. ارزونترین گزینه شما حدوداً شبی 25 دلار ، یک اتاق معمولی در یک هتل خیلی خوب 52 دلار و یک اتاق خفن ( طبقات بالا ) در یک هتل خیلی خوب با شبی حدوداً 160 دلار قابل رزرو و اقامته. فقط حواستون به این باشه که هتل های خیلی خیلی ارزون کپسول هستن! یعنی اینکه اتاق نیستن! یه محفظه ای مثل داخل ماشین لباسشویی! یا داخل اون بشکه هه که میرین برای MRI برای کارهای پزشکی. وارد اتاق میشین میبینید که یه همچین محفظه ایه و باید تشریف ببرید داخل یکی از اونها. حتماً هتلی رو که میخواید برید قبل از رفتن عکسهاش رو ببینید.
خورد و خوراکم چی میشه؟
اولین سفری که به چین داشتم خیلی این دغدغه رو داشتم. و کلی با خودمون کنسرو و غذای آماده هانی برده بودیم و از ترس نخوردن گربه و سگ و قورباغه (همون باورهای مزخرفی که همه به ما دادن ) یا کنسرو میخوردیم یا مک دونالد و KFC و برگر کینگ. تا اینکه یکی از دوستام منو برد یه رستوران چینی و با اون غذاهای فوق العاده ی گیاهیشون آشنا شدم که خیلی خیلی خوش مزه تر از چیزی هست که بتونید تصور کنید. پس اگر چین رفتین بهیچ عنوان غذاهای گیاهیشون رو از دست ندین. ضمناً اصلاً نگران نباشید. با یک جستجوی ساده در Google Maps میتونید به رستوران های حلال برسید کافیه سرچ کنید Halal restaurtant و بعد گزینه های مد نظر به شما نمایش داده میشه.
سخن آخر
اگر تا اینجای مقاله همراه ما بودین و به تجارت بین الملل علاقه دارید ، میتونید توی وبینار رایگان “ورود به دنیای تجارت” شرکت کنید تا اطلاعات کاملتر و جامعتری رو دریافت کنید. یا اینکه فرم زیر رو تکمیل کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرن.
درخواست مشاوره تجارت
فیلد های "*" اجباری هستند
دیدگاهتان را بنویسید