شکرگزاری 2020
شکرگزاری
دوست عزیزم سلام.
رضا محمدشفیعی هستم. خیلی خوشحالم که توی این مقاله که در مورد شکرگزاری هست همراهت هستم و حتی یک در میلیون شک ندار م که خوندن این مقاله میتونه زندگیت رو برای همیشه متحول کنه.
آیا تا حالا به این فکر کردی که چقدر باید شکرگزاری این باشی که سال 2020 رو دیدی؟ نمیدونم دقیقاً چه زمانی این مقاله رو میخونی، اما چون در تاریخ 7 اکتبر 2020 دارم مینویسمش ، سال 2020 ببعد داری میخونیش. هدف این مقاله با موضوع شکرگزاری اینه که چشممون رو باز کنیم به نعمت هایی که در سال 2020 در اختیارمون هست، نعمت هایی که 50 سال 100 سال قبل بهیچ عنوان وجود نداشت و حتی توی خواب و خیال و رویای بشر هم نبود.
شکرگزاری
دوست عزیزم، دردی که خیلی از مردم میکشن از ناشکریه، اگر مشکل داریم، بخاطر ناشکر بودنمونه که درست از امکانات خودمون استفاده نکردیم. اگر مشکلاتمون زجرمون میدن دلیلش اینه که ناشکریم، چون خودمون رو درست نشناختیم و نمیدونیم که کی هستیم. نمیدونیم چقدر قدرتمندیم. نمیدونیم که چند هزار برابر مشکلمون خدا بهمون قدرت داده. نمیدونیم که خیلی خیلی راحت میتونیم مشکلمون رو حل کنیم.
یکی از دلایلی که خیلی از آدم ها حالشون خوب نیست، اینه که فکر میکنن شرایط بدتر شده. امروز از دیروز بدتره، امسال از پارسال، پارسال از پیرارسال و ……….. اووووووووه، هرچی بریم عقب تر باز هم میگن دیروزش بهتر بود ( مردم همون روز )
شکرگزاری
حالا میخوام دقیقاً برعکس اون افکار شیطانی که از بچگی توی مغز ما تزریق کردن بهت بگم که شرایط خیلی بهتر شده ، خیلی عالی شده، هر لحظه داره بهتر و بهتر میشه. ( شاید مقاومت کنی ولی لطفاً تا آخر همراه من باش )
حالا بگیم چرا شرایط هر روز بهتر میشه؟
من توی 9 مورد بررسی میکنم الان رو با 100 سال قبل :
1- سیستم حمل و نقل :
من یادمه که پدر بزرگ و مادربزرگ مادرم با شتر رفتن مکه. دو الی سه ماه توی راه بودن و انقدر دیر رسیدن که مراسم حج تموم شده بود و مجبور شدن یک سال دیگه اونجا بمونن تا حج واجب سال بعد رو انجام بدن. امروز که من و تو کنار همیم، رفتن به مکه چند ساعت طول میکشه؟ یه پرواز کمتر از 4 ساعته.
پدر و مادرم تعریف میکردن که وقتی از کرمان تا تهران میومدن، این مسافت هزار کیلومتری رو سه روز توی راه بودن و تمام جاده ها خاکی بود بجز قم تا تهران. الان فاصله تهران کرمان با ماشین چقدره طی میشه؟ 12 ساعته. چرا ؟ فکر نمیکنیم کلی جاده در کشور ساخته شده؟ میدونی چقدر کشته میداد جاده ها بخاطر اینکه دو طرفه بود؟ ولی الان چقدر از کشور تحت پوشش اتوبان های یکطرفه قرار گرفته؟؟ چرا شکرگزاری نمیکنیم؟
چند سال پیش یادته چند خط هواپیمایی وجود داشت؟
الان چند خط به خطوط هوایی داخلی اضافه شده؟
یه نگاه به ترمینال مهرآباد تهران بنداز ببین چقد ر بزرگ شده و چقدر شیک تر شده. ترمینال فرودگاه هاشمی نژاد مشهد همینطور و قطعاً خیلی ترمینال های پروازی دیگه. یه روز توی هواپیمای شرکت ایران ایر تور بودم. بعد از اونجایی که اکثر پرواز های این شرکت با بویینگ MD انجام میشد، و دیدم که هواپیما ایرباسه، از یکی از مهماندار ها پرسیدم که شما که همش MD بود پروازهاتون. گفت شرکتمون دو تا ایرباس خریده. میدونی قیمتش چقدره؟ حدود 75 میلیون دلار. یعنی حدود 2 هزار میلیارد تومن هر عدد هواپیما. و دوتاش میشه 4 هزار میلیارد تومن. یعنی چی؟ یعنی فقط یکی از خطوط هوایی داخلی ما 4 هزار میلیارد تومن هزینه کرده برای خرید دو هواپیما. و این امکان رفاهی رو در اختیار عموم جامعه قرار داده تا فقط با یه بلیط 200 هزار تومنی ازش استفاده کنن. آیا نباید خدا رو شکرگزاری کنیم؟
شکرگزاری
در خصوص اتومبیل های سواری، یادمه یه بار به دوست خودم گفتم کاوه ، گفت جان. گفتم 20 سال پیش ماشین بابات که رییس کارخونه بود کولر نداشت درسته؟ گفت بله. گفتم امروز ماشین نگهبان کارخونه بابات کولر داره. این یعنی چی؟ یعنی افزایش ثروت در جهان. یعنی امروز کارگرهای کارخونه ها در رفاهی هستن که 20 سال 30 سال پیش رییس کارخونه ها هم توی اون رفاه نبودن.
اتوبوس های شهری و بین شهری رو خدایی یه نگاه بنداز. من یادمه سال 72 اینا بود که با پدرم با اتوبوس رفتیم شیراز. با یه اتوبوس بنز قدیمی. و داشتم حسابی عرق میریختم از شدت گرما توی اتوبوس. و پدرم گفت پسرم ناراحت نباش الان اتوبوس راه میفته از پنجره باد میاد و خنک میشی. اما امروز انواع اتوبوس های ولوو اسکانیا و …، کولر دارن ، یخچال ، پذیرایی، فیلم ، اینترنت ، شارژر گوشی و …… ، آیا واقعاً میشه رفاه اتوبوس های امروز رو با دیروز مقایسه کرد؟
2- الکترونیک و کامپیوتر
چند صد سال پیش برای فرستادن یه نامه از یه شهر به یه شهر دیگه یه چاپار چندین روز توی راه بود. بعد پست اومد و بعد به تدریج به تدریج اینترنت اومد و امکانی فراهم شد به اسم Email یا پست الکترونیک. الان توی یک ثانیه نامه تو اون هم با هرچقدر پیوست به هرجای دنیا که بخوای میره. و حتی میتونی با یک دنیا پیام رسان هایی مثل واتساپ و تلگرام و …، با مردم هر جای کره زمین ارتباط زنده داشته باشی. میتونی عزیزانت رو توی تماس های ویدیویی ببینی. جای شکرگزاری نداره؟
امروز با گوگل میتونی هر اطلاعاتی رو که میخوای در هر زمینه ای ، از تولید پنکه تا تعمیر پرینتر، از مدارک لازم برای تعویض گذرنامه تا دستورهای آشپزی، نحوه ساخت قالب، نحوه ساخت پهباد، تعمیر موبایل ، جعبه فیوز انواع ماشین ها و …………… هر چی که بخوای هرچی که بخوای رو ، فقط با یک سرچ ساده توی گوگل به دست میاری. جای شکرگزاری نداره؟
امروز با موبایل بانکت خیلی راحت میتونی موجودی حساب بانکیت رو هرجای دنیا که باشی چک کنی. مثلاً من وقتی توی چین بودم و داشتم از شهر Shenzhen به شهر Shantou میرفتم، با موبایل بانکم حساب جاری خودم رو برای چکم پر کردم. تو دیگه نیاز نداری برای کارت به کارت بری دم باجه، در حالی که 20 سال پیش که اینترنتی در کار نبود، بانک ها سیستمشون یکپارچه نبود و وقتی پول رو به حساب یک نفر میزدی فردا میرفت به حسابش اما الان همه چیز آنی و لحظه ای شده.
امروز با موبایل خودت میتونی هرجایی که هستی توی هر شهر ایران که هستی، اسنپ و تپسی بگیری و اصلاً دیگه ماشین داشتن مهم نیست. یادمه وقتی ماشین نداشتیم و میرفتیم پارک ارم چقدر سخت بود وقت برگشتن که ماشین گیرمون نمیومد. اما امروز با چند کلیک ساده ماشین میاد دنبالت و مثل شاه میبرتت. و راننده های اسنپ و تپسی موظفن توی تابستون کولر خودرو رو روشن نگه دارن. آیا واقعاً 10 15 سال پیش هم آژانس ها برات کولر میزدن؟ هرجای شهر بهشون دسترسی داشتی؟ قطعاً نه.
امروز یه سرویسی داریم به اسم پست، حالا از پست داخلی بگیر تا پست های بین المللی که نامه ها و بسته های تو رو از هر شهر ایران به هر شهر دیگه و کلا از تمام دنیا به تمام دنیا جابجا میکنن. جای شکرگزاری داره امروز یک عالمه از ارگان های دولتی الکترونیکی شدن و تو دیگه نیازی به مراجعه حضوری نداری ، مثلاً
من مجوز نشر دیجیتال از وزارت ارشاد رو کاملاً آنلاین گرفتم.
شکرگزاری
امروز میتونی بدون مراجعه حضوری 95% مراحل کار ثبت برند،ثبت طرح صنعتی و اختراع رو بصورت اینترنتی انجام بدی.
امروز برای پر کردن اظهار نامه مالیاتی نیازی نداری به مراجعه حضوری.
اپلیکیشن ها رو ببین. امروز خیلی راحت میتونی قرآن کریم و مفاتیح رو از اینترنت دانلود کنی. امروز هر جای دنیا که باشی قبله نما و اذان گو در اختیارت هست. من توی کلی از سفرهای خارجی خودم از نرم افزارهای Navigation یا ناوبری مثل Waze و Google Maps استفاده کردم. تو دیگه نیازی نداری از کسی آدرس بپرسی.
امروز فروشگاه های اینترنتی مثل دیجی کالا چه رفاهی رو برات فراهم کردن؟ که خیلی راحت میتونی خریدت رو اینترنتی انجام بدی. و نظر مشتریان رو ببینی و یه خرید عالی داشته باشی.
امروز گوشی های هوشمند ما ، هم MP3 پلیر هستن، هم دوربین، هم تلفن، هم دفتر یادداشت، هم چراغ قوه و هم…… ، آیا واقعاً این امکانات رو 20 سال پیش هم داشتن؟
مقاله های مرتبط با شکرگزاری که میتواند راهگشای شما باشد
تصویر سازی ذهنی
بلند پروازی
نمیدونم اینترنت سالهای 1380 اینا رو یادت میاد یا نه. یه اینترنت خیلی خیلی سرعت پایین Dial Up بود با اون صداهای عجیب غریبی که وصل میشد، اما امروز حتی روستاهای ما هم به اینترنت ADSL مجهز هستن. توی تمام شهرهای بزرگ و خیلی از شهرهای کوچیک دسترسی داریم به اینترنت عالی 4G و 5G . با سرعت دانلود عالی. تو میتونی اگر یه آهنگ هوس کردی در عرض چند ثانیه دانلودش کنی. کاری که 15 سال پیش نیم ساعت طول میکشید.
امروز یک عالمه ویدیوی آموزشی رایگان رو میتونی توی اینترنت پیدا کنی، توی سایت هایی مثل آپارات و یوتوب پر از ویدیوهای آموزشیه. آموزش هرچیزی که فکرش رو بتونی بکنی. از طرفی سایت هایی هستن مثل فرانش و فرادرس و آموزش 365 که اونها هم یک دنیا آموزش رایگان یا آموزش های با هزینه بسیار پایین برات فراهم کردن. امروز یک عالمه سایت هستن که میتونن به تو وردپرس رو آموزش بدن تا طراح سایت بشی و خودت بتونی یه کسب و کار راه اندازی کنی.
سایت هایی مثل همیار وردپرس و ابزار وردپرس. یادمه کتاب زندگینامه ابوعلی سینا رو که میخوندم ، این نکته اش خیلی نظرم رو جلب کرد. اینکه وقتی جون یکی از پادشاهان رو نجات داد، در ازای پاداش ، هیچ چیز نخواست. فقط اجازه استفاده از کتابخانه ی سلطنتی رو گرفت. ببینید چقدر دسترسی به اطلاعات توی اون زمان سخت بوده که ابوعلی سینا پاداشی که میتونست از لحاظ مادی خیلی خیلی بزرگ باشه رو رها کرد تا فقط به کتاب و اطلاعات دسترسی داشته باشه. چیزی که خیلی ساده و راحت در اختیار همه ما امروز هست.
امروز با وجود نرم افزارهای برگزاری کلاس آنلاین دیگه نیازی به تاسیس آموزشگاه های فیزیکی وجود نداره. هر کسی میتونه با نرم افزارهایی مثل اسکای روم و ادوب کانکت و غیره ، کلاس مجازی برگزار کنه. ( با مراجعه به سایت ای سمینار اطلاعات بیشتری کسب کنید) . شرایط خیلی خیلی بهتر از قبله
3- صنعت ساختمان
لطفاً ببینید که آسانسورهایی که امروز سوارشون میشیم، چقدر از لحاظ ظاهری فرق کردن با آسانسورهای نسل اول که درهاشون به صورت آکاردئونی بسته می شد. ببینید که کاشی سرامیک های قدیمی امروز چقدر تغییر شکل دادن. بزرگتر شدن تا نصبشون خیلی راحت تر بشه. و خیلی زیباتر شدن. و کار نصاب ها هم هر لحظه داره با ابزارهای جدید راحت و راحت تر میشه.
شاید کمتر از 70 سال پیش ، خونه ها به آب لوله کشی دسترسی نداشتن، و آب مایحتاج منزل رو از چاه تامین میکردن. و حتی یک مادربزرگ سر کلاس من به من گفت که نه ، ما آب رو از جوی جلوی خونه برمیداشتیم. حمامی هم در کار نبود. و همه باید از حمام عمومی استفاده میکردن. اما امروز چقدر امکانات ساختمان ها زیاد شده. اون موقع ها مردم خودشون رو با بخاری علاالدین گرم میکردن اما امروز خونه ها به بخاری های گازی و شوفاژ و پکیج و موتورخونه مجهزن. یه روزی پنکه ای در کار نبود و مردم با گرمای تابستون هیچ کاری نمیکردن. ولی امروز چقدر راحت مجهزیم به انواع پنکه و کولرهای آبی و گازی.
4- شکرگزاری پزشکی
صد سال قبل اگر کسی دندونش دچار مشکل و درد میشد، فقط و فقط یک راه وجود داشت : کشیدن. اما امروز دندانپزشکی ، چه خدماتی ارائه میده. دندون رو ترمیم میکنن. عصب کشی میکنن. کارهای زیبایی روش انجام میدن. و نهایتاً اگر هیچ جوری جواب نداد دندانهای مصنوعی و ایمپلنت هستن تا دیگه مجبور نباشیم با لثه غذا بخوریم.
چقدر مادرهایی بودن که موقع زایمان یا به قو ل معروف سر زا رفتن. و پدر رو گذاشتن با یک بچه ی یتیم. بخاطر اینکه بچه چرخیده بود و نمیتونست از شکم مادر خارج بشه. اما امروز با پیشرفت علم پزشکی در شرایط بحرانی خیلی ساده یک سزارین انجام میدن و در هر مورد حادی جون مادر و بچه رو نجات میدن.
امروز چقدر راحت عمل های پیوند قلب کلیه، و انواع جراحی ها انجام میشه چیزی که صد سال قبل اصلاً بهش دسترسی نداشتیم. امروز چقدر واکسن داریم که از بیماری هایی مثل فلج اطفال ، سل، سرخک و سرخجه و …. جلوگیری میکنه. امروز آنتی بیوتیک ها چقدر در درمان بیماریها دارن به ما کمک می کنن و اینها هیچ کدوم 100 سال قبل وجود نداشتن.
5- امنیت و رفاه
جاده های 20 30 سال پیش، جاده هایی بودن دو طرفه . و کلی تصادفات شاخ به شاخ داشتیم که خیلی کشته میداد. اما امروز خدا رو باید شکرگزاری کنی،
خیلی از این جاده های دو طرفه تبدیل شدن به اتوبان های یک طرفه که بسیار بسیار امنیتش بالاتره. امروز خیلی راحت از گاز لوله کشی توی خونه هامون استفاده میکنیم. و باید یادمون باشه چقدر آدم زحمت کشیدن تا ما رو به این مرحله رسوند.
من یادمه سال 1369 بود که تازه تلفن ثابت اومده بود و تلفن خونه ما هم یه شماره 6 رقمی بود. بعد پدرم به تمام همسایه های کوچه خودمون و کوچه روبرویی گفته بود هرکسی کاری داشت میتونه بیاد از تلفن ما استفاده کنه و همینطور میتونید بگین به فامیلهای خودتون که به ما زنگ بزنن و ما میایم صداتون میکنیم. و منم همیشه باید میرفتم برای صدا زدن همسایه ها! اما امروز هممون موبایل داریم و خیلی وقتا دیگه زحمت استفاده از گوشی تلفن خونه رو هم به خودمون نمیدیم.
6- صنعت برق
ببینیم که از وقتی برق اومد چقدر زندگی بشر تغییر کرد. زندگی توی اون اتاق های تاریک تبدیل شد به زندگی توی جایی که چراغونی شده. با برق تونستیم پنکه ها رو روشن کنیم تا هوا بهتر به گردش در بیاد. خیلی از وسایلی که باید با دست کار میکردن مثل آسیاب، برقی شدن. برق همه جا و هر لظه داره به ما کمک میکنه. اونقدر بهش وابسته هستیم که اگر بره، تمام کارهامون قطع و متوقف میشه.
سالهای اول، لامپ های رشته استفاده میشدن. اما با گذر سالها، به تدریج لامپهای کم مصرف و فلورسنت اومدن و بعد از اونها هم لامپ های فوق کم مصرف LED اومدن توی بازار که یک دهم لامپ رشته ای برق مصرف میکنن، اما به اندازه و یا بیشتر از همون لامپ نور تولید میکنن.
امروز چقدر درهای کنترلی پارکینگ و کرکره های برقی مغازه ها کار ما رو راحت کردن؟ آیا واقعاً میبینیم؟ و حواسمون هست؟ آیا صد سال پیش این امکانات وجود داشت؟
7- وسایل آشپزخانه :
یه نگاهی به آشپزخونه ی خونتون بندازید متوجه میشید که امروز چه امکاناتی هست که 100 سال قبل اصلاً نبود. چیزی به اسم ماکروفر وجود داشت؟ یخچالی در کار بود؟ نه. برای تابستون مردم گوشت و ماهی رو نمک سود میکردن و اینطوری میتونستن از فاسد شدنش جلوگیری کنن. اجاق گاز وجود داشت؟ نه ، مردم روی اجاق هیزمی غذا درست میکردن. اما امروز همه چیز توی آشپزخونه داریم. ازگوشت کوب برقی گرفته تا آبمیوه گیری و غذاساز و انواع ظروف و قالبهای کیک پزی و ….
8- تلویزیون
همین تلویزیون خودمون رو ببینید. الان نمیدونم دقیقاً ایران چند شبکه داره، اما بالای 24 تاست. من جشن افتتاح شبکه 2 خیلی سنم کم بود ولی جشن افتتاح شبکه سه کاملاً یادمه. اون موقع ها فقط تلویزیون یکی دو شبکه داشت با برنامه های خیلی خیلی محدود. اما امروز بالای 20 شبکه انواع اقسام برنامه های سرگرم کننده و آموزشی رو دارن 24 ساعته پخش میکنن. علاوه بر اینها سایت های VOD یا Video On Demand مثل آپارات و یوتوب، انتخاب ویدیو رو به عهده شما میذارن. شما میتونید هر ویدیویی که خواستید رو ببینید.
9- سرویس ها در محل
امروز ببین که چقدر سرویس های زیادی رو میتونی با گوشی خودت در محل دریافت کنی. اسنپ و تپسی و الوپیک و اسنپ باکس و … خیلی راحت میتونن بیان دم خونتون. امروز با نرم افزارهایی مثل اوستاکار میتونی هر خدماتی که نیاز داری رو توی خونت برای تعمیرات و … دریافت کنی. میتونی آنلاین سفارش بدی که بیان ماشینت رو در خونه برات بشورن. میتونی سفارش بدی آنلاین تا برات غذا بیارن. میتونی آنلاین سفارش بدی بیان ازت نمونه خون بگیرن و ببرن آزمایشگاه. میتونی سفارش بدی برات نون و میوه و هر خرید سوپرمارکتی رو انجام بدن و برات بیارن. میتونی خیلی راحت توی تختت دراز کشیده باشی و بلیط هواپیمای داخلی و خارجی و بلیط قطار یا اتوبوس بخری. تو از توی خونت همه کار میتونی انجام بدی. و باید خدا رو شکرگزاری کنی که چقدر این امکانات زیاد شدن و هر لحظه دارن بیشتر میشن.
دیدگاهتان را بنویسید