دوست عزیزم سلام
برای آشنایی با محصول ما که صفر تا صد تجارت خارجی، واردات و صادرات رو به شما آموزش میده، دوتا راه داری، یکی اینکه این صفحه رو بخونی یا اینکه ویدیوها یا صوت های وبینار معارفه “ورود به دنیای تجارت” رو گوش بدی..
ویدیوی وبینار معارفه دوره تجارت را آغاز کنید(ورود به دنیای تجارت)
ویس وبینار معارفه دوره تجارت را آغاز کنید (ورود به دنیای تجارت)
درباره رضا محمدشفیعی ( مدرس دوره )
- سابقه 5 سفر به چین از سال 1395 تا سال 1398
- سابقه بیش از 200 بار وارداتی در مقیاس خرده بار
- داری کارت بازرگانی با سابقه 2 سال ( صادر شده سال 1400 )
- عضو اتاق بازرگانی مشهد
- عضو اتاق مشترک ایران و ترکیه
- دو ثبت سفارش فول کانتینر ، تکمیل شده. بصورت قانونی از بندر شهید رجایی بندرعباس
- مجوز نشر برخط(آنلاین) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ( جهت آموزش در فضای آنلاین )
سایر سوابق
- کارشناس ارشد نرم افزار
- دارنده مجوز تاسیس آموزشگاه زبان و سابقه 5 ساله مدیریت آموزشگاه زبان
- نویسنده 3 عنوان کتاب ( مدرسه میلیاردرها ، زورفروشی ممنوع، از شکرگزاری تا ملاقات با خداوند )
- برگزاری بیش از 100 رویداد آموزشی ( سمینار ، وبینار و کارگاه )
- تجربه سفر به 12 کشور دنیا ( اروپا، آمریکای جنوبی، چین و کشورهای همسایه ایران)
داستان تولد دوره تجارت
شروع کارآفرینی
من سال 89 از آموزشگاه زبانی که پدرم توی همکف خونه مون ساخته بود شروع کردم. پدر سرطان داشت و اونجا رو نمیتونست دیگه اداره کنه و به من سپردش. وقتی شروع کردم در تابستون سال 89 هیچ دانشجویی نداشتیم و دقیقاً از صفر شروع کردم. سه سال بعد تعداد دانشجوهای ما به حدود 190 نفر رسیده بود. اما آموزشگاه جایی نبود که همیشه بخوام بمونم …
شروع تولید
به پیشنهاد دوستم وارد تولید شدم. برادرم داشت ریموت در کنترلی پارکینگ تولید میکرد. توی زیرزمین خونه. منم بهش پیوستم. چند وقت بعد خیلی تصادفی ما چراغ تونلی LED ضدضربه آسانسور رو برای اولین بار توی ایران اختراع کردیم و ساختیم. و بعد از شرکت توی نمایشگاه آسانسور سال 94 استقبال بی نظیری از طرحمون شد و فروش ما یک دفعه از ماهی 500 لامپ به 5000 لامپ رسید.
کار کردن، برای بزرگ کردن بقیه
ولی، یک مشکل بزرگ وجود داشت. که ازش کاملاً هم بی خبر بودیم! اون هم این بود که LED مصرفی ما 3 برابر قیمت واقعی به ما فروخته میشد و در حقیقت ما هرچی بیشتر میفروختیم حمالیِ بیشتری برای دلال های بازار میکردیم. این بود که خدا دست ما رو گرفت و از نمایشگاه ساختمان سال 94 با چینی ها آشنا شدیم. بعد از اینکه LED مصرفیمون رو خودمون اوردیم، هر ماه 1000 دلار توی کار ما صرفه جویی شد. و یکم جلوتر من تونستم بقیه قطعات مصرفی خودم رو هم از چین وارد کنم. این بود که منی که تابستون سال 94 بخاطر افزایش حجم تولید و سفارش هایی که داده بودم حدود 10 12 هزار دلار بدهکار بودم، آخر سال 94 دقیقاً همینقدر مثبت بودم و با خیر و خوشی اون سال رو به پایان بردیم.
اولین سفر به چین
بعد از اینکه واردات مستقیم مواد اولیه مصرفیمون مثل LED و خازن و مقاومت، صرفه جویی عظیمی برامون کرد، سال بعدش یعنی سال 95 من و برادرم تصمیم گرفتیم بریم چین تا یکی دوتا ایده ی جدید پیدا کنیم. نمیدونم چطوری بگم. آقا. چشمتون روز خوب ببینه. ما رفتیم برای یکی دو ایده. یکی دو هزار ایده گرفتیم. دنیایی از محصولات جدید و متنوع. با چه قیمت هایی. قیمت هایی که نصف، یک سوم، یا یک چهارم ایران بود! در حقیقت ما برای جستجوی یک برکه رفته بودیم و به یک اقیانوس رسیدیم. اونقدر سفر به چین جذاب و پولساز بود که در سالهای بعدی هم چندین بار تجربه اش کردیم.
به اوج رسیدن در تولید
بازاریابی دائمی در کنار اینکه مواد اولیه مون رو خودمون تولید میکردیم باعث شد که فروش ما در سال 1396 به یک میلیارد تومن برسه. اون زمان دلار 4 هزار تومن بود. یعنی فروش ما در سال 1396 معادل 12 میلیارد تومن امروز شد. ضمن اینکه من با یک خرید عالی در سال 96 ، در یک شب 12 هزار دلار سود کردم. اون شب از خوشحالی و هیجان خوابم نمی برد. من؟ منی که از بچگی دائم در گوشم خونده بودن : پول در نیوردیی ببینی چه مزه میده. هر یه قرونش زیر پای هزار تا فیله. ما تونسته بودیم یک واحد تولیدی رو که با برادرم از زیرزمین خونه و خودمون دوتایی با دست خالی استارت زدیم رو به 20 نفر پرسنل، تولید حدود 15 هزار لامپ LED در ماه، فروش به سراسر کشور و فروش میلیاردی در سال برسونیم. و احساس میکردم من باید یه روز برم و برای هزار نفر سخنرانی کنم. و بگم که چی بود که منو متحول کرد و به اینجا رسوند.
تولد اثرگذاران قرن بیست و یکم
اواسط سال 96 به یک همایش رایگان دعوت شدم. از طریق اون همایش با دوستی آشنا شدم که 6 ماه بعد دعوتنامه دوره نوبل دکتر آزمندیان رو برام فرستاد. اول آذر رفتم توی معارفه دوره یک ساله تربیت سخنران شرکت کردم و چند روز بعد هم توی کلاس دکتر ثبت نام کردم. و آروم آروم شدم یک سخنران انگیزشی. چیزی که آرزوش رو داشتم. چند سمینار برگزار کردم. اما اصلاً از کلاس های آموزش افزایش درآمد و کسب ثروت من استقبال نمیشد. حتی یک نفر. با اینکه رزومه کاریش رو داشتم.
تولد دوره تجارت را آغاز کنید
اواخر سال 98 تصمیم گرفتم که چیزی رو درس بدم که خیلی خوب بلدشم و بهش مسطم. و این بود که تمام تجربیات خودم رو از سفرهایی که به چین داشتم و واردات هایی که از چین داشتم نوشتم و شد یک دوره. اسمش رو هم گذاشتم “تجارت را آغاز کنید.” چون این دوره به شرکت کننده هاش کمک میکرد که تجارت خودشون رو شروع کنن. با یک مبلغ کم. همونطوری که من از کم شروع کردم. با یک دنیا امید و آرزو دوره تجارت را آغاز کنید رو ساختم.تمام کارهای تدوین و گرافیکش رو هم خودم انجام دادم، اما…
بن بست آموزش تجارت
تابستون سال 1399 سه تا از بارهای وارداتی من پشت سر همدیگه توی گمرک فرودگاه امام قبض انبار شد. دوتاش به سختی و بدبختی ترخیص شد و یکیش رو هم مرجوع کردیم کشور مبدا ولی متاسفانه توی گمرک اونجا هم گیر کرد و نهایتا منهدم شد. این بود که به این نتیجه رسیدم که من خودمم گیر دارم. پس به اندازه کافی به کار مسلط نیستم. پس نمیتونم آموزشش بدم. رفتم به معاون گمرک فرودگاه امام گفتم : مشکل من چیه؟ گفت شما شخص هستی و نمیتونی این بارها رو بیاری. گفتم باید چیکار کنم؟ گفت باید کارت بازرگانی بگیری.
اخذ کارت بازرگانی و رفع بن بست
من همیشه کفش آهنیم پامه. تا اونقدر اداره ها رو برم و بیام تا هر مجوزی که برای کارم لازمه بگیرم. چندین جواز تا حالا برای خودم گرفتم. کارت بازرگانی هم جدای این قضیه نبود. فقط مساله این بود که من از تهران اومده بودم مشهد و پرونده آموزشگاه زبانم تهران بود و اون کسب و کار باید مالیاتش تصفیه و تعیین تکلیف می شد، دفتر جدید میگرفتم، کد مالیاتی و کلی کارهای اداری که نهایتاً همه اش رو انجام دادم و کارت بازرگانی من اولین بار در مهرماه 1400 صادر شد.
اولین واردات کانتینری در سال 1401
من توی Dream Board یا تخته رویاهام زده بودم که یک روز یه فول کانتینر ( یه کانتینر کامل ) بار میارم. برادر همسرم ابزار فروشی داره. من با کمک همسرم که خیلی به پروسه های اداری اخذ کارت بازرگانی و ثبت سفارش وارد بود، موفق شدم اولین واردات کانتینری خودم رو که حدود 300 عدد کمپرسور بود تجربه کنم. چند ماه بعد با ثبت سفارش دوم ما 600 کمپرسور هوا رو از طریق بندر شهید رجایی بندرعباس به صورت قانونی وارد کشور کردیم و خدای مهربون رو شکر خیلی خوب سود کردیم و عملاً پولی که گذاشته بودیم دو برابر شد.
پولهایی که مهارت “واردات بلد بودن” برای من ساخت
- کاهش قابل ملاحظه هزینه های تولید ( ماهی 1000 دلار حداقل )
- فروش مواد اولیه تولید به همکاران ( درآمد جانبی دلچسب )
- بدست اوردن 2 برابر پول دوره نوبل دکتر آزمندیان از طریق فروش میکروفن به همکلاسی هام
- 5 سفر به چین خودم، 3 سفر برادرم، و یک سفر یکی از پرسنل شرکتمون
- سفر به برزیل و اکوادور بهمراه همسرم برای ماه عسل ، سال 95
- رسیدن فروش به 1 میلیارد تومن در سال 96 ، معادل 12.5 میلیارد تومن الان
- 2 بار تجربه پرواز با کلاس بیزنس ماهان ایر
- تامین کننده میکروفن های بویا دوره کسب درآمد بیش از حد از اینستاگرام احمد کلاته
- 2 تجربه واردات کانتینری در سال 1401
- رسیدن معدل حساب بانکی از 60 هزار تومن به 400 میلیون
- وامی که بانک به سادگی آب خوردن به من پرداخت کرد
نتایج برخی از شرکت کنندگان دوره تجارت را آغاز کنید
نتیجه مهندس شعبانی ، شرکت کننده دوره تجارت ، از همدان
نتیجه محمدحسین عزیز ، شرکت کننده دوره تجارت ، از اصفهان
نتیجه دوست عزیز شرکت کننده دوره تجارت، از بندرکنگان
ذهنیت لازم برای ورود به تجارت
باورهای غلط در مورد واردات و صادرات
هر کاری رو که بخوای شروع کنی ، یک سری باورها و ذهنیت های محدود مانع تو میشه، واردات و صادرات هم مستثنی از این قضیه نیست. در اینجا به بررسی این باورها و اثبات غلط بودنشون میپردازم. چون مطمئنم تا کسی این ذهنیت ها رو داشته باشه محاله که بتونه تجارت خودش رو شروع کنه.
برای این کار سرمایه بزرگ لازمه
بهیچ عنوان لازم نیست دوستان. اولین وارداتی که من تجربه کردم با 800 دلار بود. کمترین وارداتی که تجربه کردم با فقط 25 دلار بود. کمترین وارداتی که دانشجوهای دوره تجارت را آغاز کنید ما تجربه کردن 112 دلار بوده. و سایر دانشجوهای ما با 200 یا 300 یا 1000 دلار اولین بار وارداتی خودشون رو تجربه کردن
کارت بازرگانی لازمه
بهیچ عنوان به کارت بازرگانی نیاز نیست دوستان. من سال 1394 واردات رو یاد گرفتم و تا پاییز سال 95 که بهمراه برادرم برای اولین بار رفتیم چین حدود 10 بار وارداتی از چین داشتم. پس بهیچ عنوان نیازی به چین رفتن نیست. شما میتونید امروز واردات رو یاد بگیرید، ازش حسابی پول در بیارید و بعد با پولی که از این کار در میارید به چین سفر کنید. کاری که دقیقاً من انجامش دادم.
الان دیگه کارت بازرگانی نمیدن
این هم دروغ بزرگیه. من کارت بازرگانیم رو سال 1400 دریافت کردم. اون موقع برای دریافت کارت بازرگانی لیسانس لازم بود. سال بعدش شرایط بهتر شد. برعکس باوری که همه دارن. گفتن دیپلم هم کافیه. و الان که سال 1402 هست و دارم برای تمدید کارت بازرگانی اقدام میکنم یکی از تسهیلاتی که فراهم کردن اینه که افرادی که دفتر کار ندارن هم میتونن کارت بازرگانی خودشون رو تمدید کنن. و من به دلیل برنامه مهاجرتی که دارم دفتر کار خودم رو پس دادم و دارم از این بند برای تمدید کارت خودم بهره میبرم.
بازار واردات و صادرات مافیاست
بهیچ عنوان اینطور نیست دوستای خوب من. اینها چرندیاتی هست که یک عده که هرگز بازرگانی رو تجربه نکردن منتشر کردن بیشتر و یک عده آدم ناشکر. من توی یک برنامه لایو با موضوع “مافیای واردات ایران” خیلی مفصل به این قضیه پرداختم و با مدارک مستند خودم ثابت کردم که این حرف چرندی بیش نیست. این کار مستلزم طی کردن یک سری روال های اداری و قانونی هست و خوب، توی کشور ما بوروکراسی های اداری بیش از حد زیاد و پیچیده است و همون کفش آهنیه رو میخواد. مثلاً شما برای واردات کالاهای بیسیم مجوز سازمان مقررات رادیویی رو میخواید. برای واردات لوازم آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی مجوز وزارت بهداشت رو میخواید. برای محصولات دامی به مجوز جهاد کشاورزی لازم دارید و برای واردات غذا نیاز به مجوز سازمان غذا و دارو دارید. اما در عین حال بسیاری کالاها هستن که بدون نیاز به هر گونه مجوزی به سادگی وارد کشور میشن. و سیستمی توسط وزارت صنعت معدن تجارت ( صمت ) تایید میشن. شما کافیه کارت بازرگانی خودتون رو بگیرید، ثبت سفارش کنید، برید توی صف نیما و بعد هم ببینید که چطور به سادگی به شما دلار دولتی ( ارز نیمایی ) اختصاص پیدا میکنه. ارزی که قیمتش بین 10 تا 30 درصد از نرخ بازار آزاد کمتره و میتونم بگم این اختلاف قیمت در واردات در مقیاس کانتینری با ارز نیمایی، بخش عمده یا کل هزینه های شما رو از قبیل 9% مالیات بر ارزش افزوده، حقوق ورودی، و مالیات پوشش میده.
الان دیگه جلوی بارها رو گرفتن
واقعاً اینطور فکر می کنید؟ همین امسال سال 1402 تعداد 26 هزار کشنده تریلی وارد کشور شده. عددش میدونید چقدر میشه؟ اگر قیمت هر کشنده رو فقط 3 میلیارد تومن حساب کنیم، این عدد میشه 78 هزار میلیارد تومن. یه عددی حدود 1.6 میلیارد دلار. کافیه یه سر به گمرک های کشور بزنید ببینید چه خبره. یه توک پا تا بندر شهید رجایی و باهنر بندر عباس برید. یا یک سر به مرز بازرگان بزنید یا از سایر مناطق آزاد و مرزی مثل چابهار، کیش، جلفا، مرز رازی، سرخس، دوقارون، ارس و اینها دیدن کنید. تا ببینید چه حجمی از تریلی ها در رفت و آمد هستن. در همین حالی که میگن جلوی بارها رو گرفتن ببینید هزاران کانتینر به صورت شبانه روزی در کشور در حال جابجایی بارهای صادراتی و وارداتی هستن.
باید زبان انگلیسی یا چینی بلد باشم
بهیچ عنوان لازم نیست دوستای خوبم. خدمتتون گفتم که من از سال 95 تا سال 98 پنج سفر به چین داشتم. اما دوستی داشتم که فقط در یک سال 7 سفر به چین داشت. و میلیاردها تومن در همون یک سال واردات داشت. ایشون واقعاً زبان انگلیسیش در حد بسیار بسیار مبتدی بود. در حد I am و This is . امروز ما توی سال 2023 هستیم، در دهکده ی جهانی. این حرفا دیگه امروز معنی نداره. شما به سادگی می تونید با استفاده از ابزار قدرتمندی به نام Google Translate نه تنها با مردم چین بلکه با مردم کل دنیا ارتباط برقرار کنید. کافیه هرچیزی میخواید به طرف چینی خودتون بگید رو توی گوگل ترجمه تایپ کنید، به انگلیسی یا چینی ترجمه اش کنید و برای طرف چینی خودتون بفرستید
باید فرایندهای داخلی گمرک رو بدونم
این هم به هیچ عنوان لازم نیست دوستان خوبم. چه بخواید بدون کارت بازرگانی تجارت کنید چه با کارت بازرگانی شما به هیچ عنوان نیازی نیست که فرایندهای داخلی گمرک رو بدونید. کلیه فرایندهای داخلی گمرک رو تیم های اجرایی و ترخیص کارهایی که داخل گمرک هستن برای شما انجام میدن. بنابراین نیاز به حضور شخص شما در گمرک در طی فرایندهای ترخیص کالا و همچنین اینکه شما از این فرایندها آگاه باشید نیست.
باید یه سفر برم چین
این هم درست نیست. همونطوری که گفتم من از سال 1394 که واردات از چین رو یاد گرفتم، تا سال 1395 که بهمراه برادرم اولین سفر به چین رو تجربه کردیم، طی این یک سال حدود 10 خرید از چین داشتیم که میتونم بگم هزینه اون سفر به چین و البته بقیه سفرهایی که رفتیم رو دقیقاً از همین واردات از چین به دست اوردیم. پس شما در ابتدا نیازی به یک هزینه 2000 دلاری برای سفر به چین ندارید و کافیه کار رو یاد بگیرید تا با پولی که از این راه می سازید به کشور چین سفر کنید. گرچه میونید سالهای سال تجارت کنید بدون اینکه به چین سفر کنید. ولی خب، سفر به چین لذت بخشه و میچسبه
مالیاتی بهت میبندن که مرغای آسمون به حالت گریه کنن
این هم غلطه دوستای خوبم. مالیات این کار وحشتناک نیست. ما در سال 1401 دو بار وارداتی داشتیم که ثبت سفارشش کردیم و مبلغ فاکتور های فروش ما یک میلیارد و هفتصد میلیون تومن بود که وقتی اظهار نامه مالیاتی رد کردیم ، کمیسیون ماده 100 رو انتخاب کردیم ( برای فروش های زیر 7 میلیارد ) و مالیاتی که برای ما اومد، فقط 7 میلیون تومن بود. بنابر این هیچ ترسی از بابت این قضیه نداشته باشید.
چرا تجارت بین الملل به رویا تبدیل شد؟
چرا خیلی ها فکر میکنن تجارت یک چیز عجیب و غریبه؟ یک غول بزرگ دست نیافتنی. یک رویای نشدنی. چرا؟ من میتونم بگم چند دلیل داره : 1) یه افرادی برای اینکه کار خودشون رو خیلی بزرگ و خفن جلوه بدن هیچ چیز راجع به جزئیات ساده این کار نگفتن 2) متاسفانه مدرسینی هستن که دوره های تجارت بین الملل رو برگزار کردن که حتی تجربه یک دلار واردات نداشتن 3) مدرسینی که واردات رو در پله های آینده و بسیار پیچیده و طولانی تدریس کردن.
یادمون باشه که هر چیزی که بزرگ و پیچیده باشه ، ذهن ما ازش فرار میکنه. تجارت بین الملل بهیچ عنوان عجیب و غریب و پیچیده نیست. دقیقاً همونطوری که شما از یک سوپر مارکت خرید میکنید یا از یک فروشگاه اینترنتی خرید می کنید، میتونید از کشور چین خرید کنید و اسمش میشه واردات. به همین سادگی.
این دوره برای چه افرادی مناسب است/مناسب نیست؟
دوره تجارت را آغاز کنید برای این افراد مناسب نیست :
- افرادی که علاقه ای به دنیای تجارت ندارن وصرفاً دنبال “پول” هستن
- افرادی که به داشتن ذهن سالم و جسم سالم اهمیت نمیدن
- افرادی که وقت و تمرکز لازم رو برای این کار اختصاص نخواهند داد
- ترسوها و افرادی که دل و جرات و جیگر ریسک کردن ندارن
- ایده آل گراها و افرادی که کار رو به تعویص میندازن
- افرادی که توان مالی بسیار پایین و همچنین دل کوچکی دارند
- اطفا کنندگان شهوت افزایش اطلاعات! عمل نکننده ها! کسایی که فقط میخوان یه چیزی رو بدونن.
- افرادی که حتی یکم اینترنت بازی بلد نیستن
- افرادی که قابلیت حل مساله ندارند و با اولین مشکل پا پس می کشن
- افرادی که در یک کسب و کار دیگه شکست خوردن
- افرادی که میگن ما تو علی بابا بلد بودیم بگردیم
دوره تجارت را آغاز کنید برای این افراد مناسب هست :
- افرادی که رویای تجارت رو داشتن
- افرادی که به داشتن ذهن سالم اهمیت میدن
- افرادی که پیگیر هستن، و مساله ها و چالش ها رو حل می کنن
- افرادی که مشتری دارن برای کالایی که میخوان بیارن
- افرادی که برای این کار وقت اختصاص میدن تا دانش اصلی رو از توی دل کار بدست بیارن
- افرادی که اهل کار و تلاش و پیگیری هستن
موضوعات فنی راجع به تجارت بین الملل
دنیای اختلاف قیمت ها
چیزی که میگم مربوط به الان نیست. این اختلاف قیمت ها از گذشته بوده. الان هست و در آینده خواهد بود. فرصتی که همیشه وجود داشته وجود داره و وجود خواهد داشت. اما باید یادمون باشه که فرصت ها همیشه هستن، اما ما همیشه نیستیم .توی این دنیا که ازشون بهره برداری کنیم. چقدر اختلاف قیمت وجود داره؟ میشه گفت که هر کالایی که توی ایران می بینید رو به طور متوسط می تونید با نصف قیمت در چین خریداری کنید. بعضی وقت ها هم با یک سوم قیمت. حالا چرا این سطح از اختلاف قیمت وجود داره؟ اولا به دلیل پیچیدگی های واردات و اینکه کاری هست که همه بلدش نیستن. خوب، هرچی کار تخصصی تر باشه، دستمزدش هم بالاتره. اگرچه ما این تخصص رو به سادگی به شما آموزش میدیم. از طرف دیگه، فرض کنید شما یک بازرگان ( تاجر ) هستید، قیمت کالایی که میخواید وارد ایران کنید ( یا حتی از ایران صادر کنید ) در مبدا و مقصد با هم یکیه. یا اینکه اختلاف کمی داره. آیا می ارزه به کارهایی که باید برای واردات یا صادراتش انجام بدید؟ آیا انگیزه ای برای شما باقی می مونه؟ نه. مسلماً نه. پس اختلاف قیمت بین چین و ایران و هر دو کشوری در واردات و صادرات چیزی هست که “باید باشه”. و این مهم رو هم اضافه کنم که این اختلاف قیمت دلاری هست. یعنی اصلاً مهم نیست که قیمت دلار در ایران چنده. اگر کالایی 10 دلار هست توی چین قیمتش توی ایران 20 دلاره. حالا اگر دلار قیمتش دو برابر بشه قیمت ریالی اون کالا هم دو برابر میشه. این چیزیه که همه توی ایران تجربه اش کردیم. از گرون شدن قیمت لوازم منزل تا گرون شدن مواد اولیه مورد استفاده در صنعت.
بهترین راه برای رشد سرمایه ای که دارم چیه؟
دلار بخرم یا طلا؟
فرض کنیم سال 1390 که سکه یک میلیون بود و پراید حدود ده میلیون شما ده عدد سکه بهار آزادی داشتید. الان بعد از گذشت 12 سال در سال 1402 پول و سرمایه شما هم دوباره تقریباً معادل همون یک عدد پرایده. فقط ارزشش حفظ شده ولی رشد نکرده. برای اینکه سرمایه تون رشد کنه و زیاد بشه یکی از راه هایی که وجود داره تجارت هست. که میشه گفت حتی سرعت رشد سرمایه شما در تجارت از ملک هم بیشتره. شما میتونید در هر دوره شش ماهه سرمایه خودتون رو در تجارت 30 الی 50 درصد یا حتی بعضی مواقع 100 درصد رشد بدین و در یک بازه 1 ساله میتونید روی دو برابر شدن سرمایه تون حساب کنید ، البته بدون افت ارزش.
اصل نظام سرمایه داری
نظام سرمایه داری میگه که “سرمایه باید در خدمت بازار کار باشه”. فرض کنیم شما 200 هزار دلار پول دارید. اگر این پول رو به صورت دلار یا طلا ذخیره کنید، خوب چیزی عایدتون نمیشه. یا اینکه یک ماشین لاکچری بخرید و سوار بشید. اما اگر این رو تبدیل کنید به سرمایه ی در گردش، این سرمایه شروع میکنه برای شما کار کردن و پول ساختن. مثلاً یک اتوبوس خریده باشید که توی خط کار کنه، صاحب یک لنج یا کشتی باشید، یک دستگاه تزریق پلاستیک داشته باشید، در حال ساخت و ساز باشید، یک شرکت حمل و نقلی داشته باشید با چند خودروی سواری یا وانت یا کامیون. یا حتی صاحب ایرلاین باشید و سرمایه شما به صورت هواپیماها در اختیار شرکت های هوایی باشه. جالبه بدونید ثروتمندترین افراد دنیا افرادی هستن که اصلاً اهل لاکچری بازی نیستن و بالای 90% سرمایه اونها در اختیار بازار کاره. نه اینکه به صورت خونه و ویلا و ماشین ذخیره شده باشه. سرمایه ی در خدمت بازار کسب و کاره که برای شما پول میسازه. پیشنهاد میدم حتماً کتاب پول یوال نوح هراری رو مطالعه کنید.
چقدر سرمایه برای شروع لازمه ؟ و چطور میشه سرمایه لازم رو جور کرد؟
برای شروع کار به سرمایه بزرگی نیاز ندارید. شما میتونید با حتی 100 دلار کار رو استارت بزنید تا چیزهایی که یاد گرفتید رو توی عمل تجربه کنید. بعد میتونید آروم آروم سرمایه در گردش خودتون رو رشد بدید. جور کردن سرمایه هم از چند طریق میشه انجام بشه. یکی اینکه پول هایی که بدست میارید رو کم کم جمع کنید و آروم آروم به کار تزریق کنید. دومین روش هم جذب سرمایه بیرونی هست که وقتی بقیه میبینن شما یک کسب و کار سودده دارید سرمایه شون رو به شما میدن. و راه سوم هم اینه که با استفاده از معدل از بانک ها وام بگیرید. این کاری هست که خیلی از کسبه انجام میدن. بانک ها به راحتی با معدل حساب بانکیتون به شما وام میدن. البته بانک های دولتی عدد بالاتری میدن. فقط نکته ی مهم اینه که در ابتدای کار زمانی که حرفه ای نیستید بهیچ عنوان سرمایه خارجی جذب نکنید. اول در مقیاس های پایین کار رو یاد بگیرید و بعد که حرفه ای شدید میتونید از خارج بهش سرمایه تزریق کنید.
منبع پیدا کردن کالاها در چین
برای این کار ما از سایت Alibaba.com استفاده می کنیم. علی بابا بزرگترین خرده فروشی آنلاین جهانه. بیزنسی به ارزش 1.72 هزار میلیارد دلار. شما هر کالایی که بخواید رو به راحتی میتونید توی علی بابا پیدا کنید. فرق Alibaba.com و AliExpress.com این هست که علی بابا سایت عمده فروشی هست و در اصطلاح B2B یا Business to Business ، ولی سایت علی اکسپرس خرده فروشی هست و B2C یا Business to Customer. و ما بیشتر از علی بابا استفاده میکنیم.
چطور فروشنده اصلی رو پیدا کنم؟
توی Alibaba.com وقتی که یک کالا رو جستجو میکنید چه با عکس چه با اسمش، کلی براتون….
چطور با چینی ها ارتباط برقرار کنم؟
شما میتونید از طریق این 5 بستر ارتباطی با چینی ها ارتباط برقرار کنید:
- از طریق چت علی بابا. برای فعال شدن اکانت علی بابای خودتون کافیه یک اکانت Gmail داشته باشید و در شروع کار در سایت علی بابا یا اپلیکیشن علی بابا از طریق Gmail خودتون Login کنید.
- از طریق WeChat : ویچت محبوب ترین پیام رسان بین چینی ها هستش. و بیش از 1.4 میلیارد کاربر در سرتاسر جهان داره. و همه چینی ها عملاً توی وی چت هستن. فقط یادتون باشه اگر اسم WeChat رو توی چت هایی که در علی بابا دارید بنویسید، ربات های علی بابا بعد از چند هشدار اکانت علی بابای شما رو برای همیشه مسدود (بلاک) خواهند کرد. به خاطر اینکه علی بابا نمیخواد که شما دورش بزنید و میخواد که تراکنش خرید شما برای حفظ امنیت شما و البته منافع ( کمیسیون ) علی بابا، روی سایت علی بابا انجام بشه. نهایتاً، فعال کردن ویچت توی ایران مقداری سخت هست
- از طریق QQ : کیو کیو یا کوکو هم پیام رسان محبوب دیگه چینی هاست. که با اون میتونید با چینی ها ارتباط بگیرید. خیلی از چینی ها ایمیلشون روی QQ هست. این هم یکی از بسترهای ارتباطی با چینی هاست.
- از طریق واتساپ : خبر جالب اینه که توی چین هم دقیقاً مثل ایران واتساپ و تلگرام و اینستاگرام فیلتر هستن. البته باید بدونید که کلیه سرویس های گوگل هم در چین فیلتر هستن ( پس قدر بدونید! ) ، منجمله جستجوی گوگل، گوگل مپ، گوگل درایور، جی میل و همه چیز. ولی خب، چینی ها در عوض سایت قدرتمندی دارن به اسم Baidu که تمام جستجوهای خودشون رو از اونجا انجام میدن و این سایت رتبه اش چهارم توی دنیا بود آخرین بار که چک کردم ( رتبه اول گوگل،دوم یوتوب، سوم فیس بوک ، چهارم بایدو ). بگذریم. خلاصه چینی ها فیلتر شکنشون رو گاها وصل میکنن و واتساپ خودشون رو چک میکنن.
- ایمیل. ایمیل راه ارتباطی و ساده و امنی برای مکاتبات تجاری شماست. امن به خاطر اینکه ایمیل هایی که رد و بدل میشه بعداً اگر خدای نکرده مشکلی پیش اومد قابل استناد هست. فقط ، خب، یکم ایمیل به نسبت پیام دادن در شبکه های اجتماعی پروسه طولانی تری داره. توی شبکه های اجتماعی شما پیام رسان خودتون رو باز میکنید و چندین پیام رو وقتی طرف مقابلتون آنلاین هست رد و بدل می کنید .
واردات قانونی یا قاچاق؟
دوستای خوبم، قاچاق به معنی دور زدن فرایندهای گمرک هست. حتی اگر کالا از داخل گمرک رد بشه. یعنی اینکه ملاک ترخیص قانونی این هست که کلیه فرایندهای اداری طی بشه. و حقوق ورودی کالا به دولت پرداخت بشه. میتونیم بگیم کالاها دو دسته هستن. یک کالاهای مجاز، یعنی کالاهایی که اگر همراه شما باشه، جرم محسوب نمیشه، مثل موبایل، لپ تاپ و غیره. و کالاهای غیر مجاز، مثل الکل مواد مخدر و غیره. کالاهای غیر مجاز که کلاً روش حمل قانونی ای ندارن. اما کالاهای مجاز به دو روش قانونی و غیر قانونی یا قاچاق (Contraband) به داخل گمرک حمل میشن.
از کجا بفهمیم که کالایی که یک شرکت داره برامون میاره قانونی هست یا قاچاق؟ اگر اون شرکت به ما اظهارنامه گمرکی رو ارائه داد، به صورت شفاف میتونیم مطمئن بشیم که این کالا به صورت قانونی اومده در غیر اینصورت احتمال زیاد اون رو از مبادی غیر رسمی وارد کشور کرده. روشش هم این طور هست که برای کالاهای چینی بار رو از چین میفرستن دوبی. بعد از دوبی میاد مناطق آزاد مثلاً قشم یا بندرگناه و دیلم. جایی که کالا باید همونجا باشه فقط. بعد با استفاده از بند یا تبصره ته لنجی، کل لنج رو به اسم ته لنجی خالی میکنن. و کالایی که باید فقط توی همون منطقه مصرف بشه رو به صورت غیر مجاز میفرستن داخل کشور.
وقتی کالای خودتون رو با روش قاچاق میارید، اولاً که افرادی که این کار رو میکنن به شدت بدقول هستن از لحاظ زمانی. دوماً شما کل سرمایه خودتون رو توی ریسک می برید. بخاطر اینکه اگر بارتون رو گرفتن هیچ دستاویزی ندارید. یا باید بیخیال بار خودتون بشید، یا اینکه جرمش رو قبول کنید که صاحبین بار همیشه گزینه دوم رو انتخاب میکنن. و اینکه آیا بار رو واقعاً گرفتن؟ یا اون جناب قاچاقچی بار رو هاپولی کرده! ( خورده ) و الکی میگه که بار رو گرفتن؟ الله اعلم.
واردات به صورت قانونی پروسه های اداری و دردسرهای پیچیده خودش رو داره اما میتونم بگم که وقتی همه کارهاش رو انجام دادین دیگه خیالتون از همه چیز راحته و بار شما تر و تمیز میاد و میرسه و تازه شما از مزیت فوق العاده ای مثل دلار نیمایی که معمولاً بین 10 تا 30 درصد از نرخ دلار آزاد پایین تره بهره مند میشین. مثلاً در یک حواله 100 هزار دلاری 10 الی 30 هزار دلار به نفع شماست که اتفاقاً این هزینه بخش بسیار قابل ملاحظه ای از هزینه های شما شامل حقوق ورودی ، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات علی الحساب رو پوشش میده که راجع به این مباحث یکم مفصلتر در لایو سوم تجارت با موضوع “مافیای واردات ایران” صحبت کردم.
کارت بازرگانی بگیرم؟
دوستان خوبم. اگر در شروع کار هستید نه. مسلما نه. شما نیاز نیست که یک کیلو بار رو با یک تریلی 18 چرخ از این طرف شهر به اون طرف شهر بفرستید. افرادی هستن که کارت بازرگانی دارن و تا حالا هیچ سابقه واردات و صادراتی ندارن و افرادی هم هستن که کارت بازرگانی ندارن و میلیاردها تومن صادرات و واردات دارن. بنابراین گرفتن کارت بازرگانی در ابتدای کار بهیچ عنوان توصیه نمیشه. و من پیشنهاد میدم برای مبالغ زیر 10 هزار دلار اصلاً بهش فکر نکنید. اجازه بدید مقیاس بیزنس شما یک کم بزرگتر بشه و بعد برای گرفتن کارت بازرگانی اقدام کنید.
کارت بازرگانی برای شما مزایایی خواهد داشت. میتونید باهاش توی اتاق های مشترک عضو بشید. مثلاً اتاق ایران و امارات. یا اتاق ایران و ترکیه. یا اتاق ایران و هر کشور دیگه ای. اونجا یکی از خدماتی که ارائه میشه ارسال هیات های تجاری برای بازدید از نمایشگاه های بین المللی کشور های دیگه است. یا نشست هایی برای تبادل اطلاعات اعضای اتاق برای واردات و صادرات بین دو کشور. همچنین شما میتونید با کارت بازرگانی خودتون واردات قانونی از مناطق آزاد و ویژه رو تجربه کنید که این هم خیلی جالب توجه هست. اما در کنارش، شما وقتی کارت بازرگانی میگیرید، باید هر سال اظهارنامه مالیاتی خودتون رو رد کنید، هر فصل اظهارنامه فصلی ( ارزش افزوده ) رد کنید. و موقع تمدیدش دفاتر پلمپ بگیرید و یک سری کارهای اداری. که انجام شدنی هست. ولی اصلاً برای مقایس پایین بدرد نمیخوره. فقط یک نکته ، اگر کارت بازرگانی گرفتید “هرگز کارت بازرگانی خودتون رو چه برای واردات چه برای صادرات اجاره ندید که در اون صورت زندان انتظار شما رو می کشه، شوخی بردار هم نیست”
تجارت در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی
مناطق آزاد تجاری جاهایی هستن که تجارت اونجا آزاده و ورود و خروج کالاها خیلی ساده تر و سریعتر انجام میشه. توی مناطق آزاد تجاری شما نیاز به بروکراسی های پیچیده برای واردات کالاهای خودتون ندارید. همچنین خیلی از کالاهایی رو که شما نمی تونید به صورت قانونی وارد سرزمین اصلی کنید میتونید وارد مناطق آزاد تجاری کنید. مثل پوشاک، عینک و هر کالایی که ثبت سفارش نمیشه. و همچنین توی مناطق آزاد تجاری شما بهای بسیار پایینی برای ورود کالا به این مناطق پرداخت می کنید. در حقیقت فقط یک عوارض میدید و کالای شما وارد منطقه آزاد میشه. مثلاً شما میتونید هر خودرویی رو در منطقه آزاد وارد کنید. خودرو کالایی هست که برای ورودش به سرزمین اصلی کلی پیچیدگی های اداری داره و درصد گمرکی بالایی هم داره ( تا 175 درصد ارزش خودرو ).
یک جمله زیبایی که از استاد عزیزم دکتر علیرضا آزمندیان یاد گرفتم این بود : “پول یعنی سریع” . توی مناطق آزاد تجاری میتونید سریعاً کالای خودتون رو وارد کنید و گردش مالی شما خیلی سریع اتفاق میفته و این برای شما فوق العاده خواهد بود. شما هر ماه فقط اگر ده درصد به سرمایه خودتون اضافه کنید، سرمایه شما در طی یک سال بیش از دو برابر میشه که میتونیم بگیم با حفظ تورم سرمایه شما دو برابر میشه. یعنی مثلاً اگر یک سکه طلا دارید، بعد از یک سال ، با تجارت می تونید دو سکه طلا داشته باشید.
چند هفته پیش سفری داشتم به بندر انزلی برای بررسی منطقه آزاد انزلی. چیزهای جالبی دستگیرم شد. آیا واقعاً کسب و کار توی این مناطق خوبه؟ برای جواب درست به این سوال باید سراغ آدم های درستی بریم. من به این نتیجه قطعی رسیدم که “به آدمش بستگی داره”. چون وقتی با چند نفر از کسبه صحبت کردم همون غر و ناله ها ناشکری های همیشگی بازار کار رو میشنیدم. و حتی فکر میکردم که بیشتر درآمد این کسب و کارها فروش های عمده و غیر رسمی (قاچاق) هست که به قولی زیرسیبیلی یه جوری کالاها رو رد میکنن. و اگر این کار رو انجام ندن هزینه های هنگفت اجاره کاری میکنه که کسب و کارشون نصرفه. اما وقتی با یکی از کسبه مثبت و خوش فکر اونجا صحبت کردم گفت که بسیار راضیه. علیرغم اینکه اجاره بالایی پرداخت میکرد ، ولی چندین مغازه رو اجاره کرده بود و کاملاً هم راضی بود از شرایط و میگفت که تمام فروشش به همین مراجعین حضوری منطقه آزاد هست. و ایشون اشاره داشت که همه چیز بستگی به خود شما، ذهنیت درست شما و انرژی شما داره. یک انرژی ای هست که فروشگاه شما داره و اینکه آدم ها میان پیشتون یا نه همه اش به اون “انرژی” مربوطه.
راه اندازی یک کسب و کار در منطقه آزاد مزایای دیگه ای هم داره. مثل اینکه گفتن کارتخوان های اونها تا چند سال معاف از مالیات هستن. ضمن اینکه وقتی شما در منطقه آزاد کسب و کاری دارید، این مزیت رو دارید که آدم هایی مراجعه می کنن به شما که “برای تفریح و پول خرج کردن” اومدن سراغ شما. توریست اومده که پول خرج کنه و خب شما هم آماده اید که کالا و خدمات ارزشمندی بهشون ارائه کنید.
مناطق ویژه اقتصادی
منطقه ویژه اقتصادی ای منطقه ای است که در آن قوانین کسب و کار و تجارت با سایر نقاط کشور متفاوت است. مناطق ویژه اقتصادی در داخل مرزهای کشور واقع شده اند و هدف آنها شامل افزایش تراز تجاری، سرمایه گذاری، افزایش اشتغال، ایجاد شغل و مدیریت موثر است.
حمل و ترخیص ، هزینه و زمان
خیلی از دوستان میخوان بدونن باری که دارن میارن، چقدر براشون هزینه داره. این قضیه به آیتم های مختلفی بستگی داره.
- حجم خرید شما => قطعاً در حجم خرید بالا هزینه حمل و ترخیص کالای شما بسیار بسیار کمتر میشه
- نوع کالای شما ( مثلاً آیا باتری دار هست؟ آیا کالای خطرناک هست؟ آیا کالای حجیم هست؟ )
- نوع حمل شما ( هوایی یا دریایی )
- تعرفه گمرکی کالای شما : اگر کالای شما به صورت قانونی حمل بشه ، به دلیل اینکه کالاهای مختلف حقوق ورودی های مختلفی بسته به اون کد تعرفه یا HS CODE شون دارن، هزینه ای که توی گمرک برای ترخیص کالای شما پرداخت میشه متفاوت خواهد بود. پس نهایتاً هزینه حمل و ترخیص کالای مختلف، متفاوته. اگر هم کالای شما با قاچاق حمل بشه ، دوستانی که در این زمینه فعالیت میکنن اگر بدونن کالای شما ارزش بیشتری داره قطعاً از شما درخواست مبلغ بالاتری رو خواهند کرد. یا اینکه کالای شما جزو کالاهایی باشه که ریسک حملش براشون خیلی زیاد باشه.
نمیشه مبلغ دقیقی اعلام کرد. اما میتونیم حدوداً بگیم، برای خرده بار، در بارهای هوایی ، اگر بدون باتری باشه حدوداً کیلویی 20 دلار و اگر با باتری باشه حدوداً کیلویی 30 دلار هزینه حمل و ترخیص از شما می گیرن. البته این به شرطی هست که کالای شما خیلی حجیم نباشه. اگر کالای شما حجیم باشه ، وزن کالای شما رو طبق جرم حجمی مقایسه میکنن و مبلغ بیشتری شارژ خواهید شد.
در کالاهای دریایی هم میشه گفت این هزینه حداقل نصف هست. یعنی حدود 8 الی 10 دلار به ازای هر کیلوگرم کالای شما از شما گرفته میشه.
حمل کالاهای هوایی، اگر اکسپرس باشه حدود دو هفته و اگر Cargo باشه حدود یک ماه زمان میبره. میتونیم بگیم ایده آل ترین حالت حمل هوایی دو هفته و حالت بدبینانه یا سخت ترین حالتش دو ماهه هست. و زمان حمل کالاهای دریایی در بهترین حالت ممکن دو ماه. و در شرایط یکم بدتر تا چهار ماه طول میکشه. البته این در شرایطی هست که برای ترخیص کالای شما در اثر اشتباهات شرکت بازرگانی یا سایر موارد حالت غیر منتظره ای پیش نیاد وگرنه حتی ممکنه ترخیص کالای شما ماه ها طول بکشه. همونطور که من یکبار تجربه کردم که از زمان تحویل بارم به چین تا رسیدنش به تهران 9 ماه صبر کردم.
میزان سوددهی و نرخ بازگشت سرمایه
یکی دیگه از سوالاتی که برای دوستان مطرح هست میزان سودی هست که عایدتون میشه. در نگاه اول به نظر میاد کالایی که روی دیجی کالا می بینید تا کالایی که روی علی بابا هست دو الی سه برابر اختلاف قیمت دارن. اما نکته ی مهمی که باید مد نظر داشته باشید اینه که قرار نیست همه ی این سود عاید شما بشه. مثلاً اگر کالایی در چین 1 دلار هست و در ایران 2 دلار و شما ده هزار عدد از اون رو میخواید وارد کنید این 10 هزار دلار باید بین افراد مختلفی باید توزیع بشه :
- شبکه حمل و نقل بین المللی
- دولت ( گمرک )
- شبکه حمل و نقل داخلی
- تیم توزیع ( رسوندن محصول شما به دست End user یا مصرف کننده نهایی )
من یه چیزی رو توی بیزینس فهمیدم. اینکه اگر میخواید بیزینس شما رشد کنه باید برای بقیه خیر و برکت داشته باشید. باید سهم بقیه رو بدید تا سهمتون رو بدن. باید برای مردم سودآوری داشته باشید تا مردم برای شما سودآوری داشته باشن. حالا این مبلغ سودی که هست ، این اختلاف قیمتی که هست چقدر به من میرسه؟ بچه ها میتونم بگم میشه روی نصفش برای خودتون حساب کنید و نصف دیگه اش هم باید به شبکه ی توزیع برسه. یک نکته از کتاب زندگینامه استیو جابز : استیو به همراه خودش 300 نفر رو در اپل میلیونر کرد. شما باید یک خیری برای بقیه داشته باشید.
سرمایه ی من چقدره برمیگرده؟ این هم بستگی به خیلی موارد داره. اینکه بارتون رو هوایی میارید یا دریایی؟ با چند درصد سود میخواید بفروشید؟ بعضی ها ترجیح میدن سریع و نقد بفروشن با سود پایین. بعضی ها ترجیح میدن آروم بفروشن با سود بالا. بعضی ها فروش چکی با سود بالاتر رو ترجیح میدن. چقدر در فروشتون قراره سریع عمل کنید؟ چقدر آدم رو توی بازار می شناسید؟ چقدر حاضرید برای بازاریابی وقت بزارید، تولید محتوا کنید، تماس بگیرید و هرکاری که لازمه برای بازاریابی انجام بدید؟ همه چیز به درون شما برمیگرده. اگر بخوایم خلاصه کنیم، میزان سود دهی شما در تجارت و مدت زمان بازگشت سرمایه شما به این عوامل بستگی داره :
میزان سوددهی
- روش حمل و نقل کالا ( هوایی / دریایی / زمینی )
- تعداد خرید شما ( هرچه خرید بزرگتر هزینه های سربار کمتر به دلیل سرشکن شدن )
- پیدا کردن فروشنده اصلی و خرید بی واسطه
- پیدا کردن کالایی که رقیب ندارد و نفر اول آن کالا شما هستید
- خرید با دلار نیمایی یا دلار آزاد؟
- کالای شما و درصد تعرفه گمرک
مدت زمان بازگشت سرمایه
مدت زمان برگشتن سرمایه شما
- روش حمل و نقل ( هوایی سریعترین بازگشت سرمایه را دارد )
- میزان عطش بازار برای کالای شما
- میزان فعالیت های بازاریابی شما برای فروش کالایی که دارید
- با چقدر سود حاضرید بفروشید، هرچقدر بخواید به سود بیشتری برسید دیرتر میفروشید
معارفه دوره تجارت را آغاز کنید
معرفی دوره تجارت را آغاز کنید ( مقدماتی )
دوره تجارت را آغاز کنید یک دوره هست که خروجیش برای شما میشه :
- شما قابلیت این رو پیدا می کنید که از چین واردات کنید(خرده بار)
- بدون : سرمایه بزرگ/زبان انگلیسی/داشتن کارت بازرگانی/سفر به چین/اطلاع از روند داخلی گمرک
- تمام تجارب من از حدود 200 بار خرده وارداتی
- ذهنیت لازم برای خلق این حجم از پول و سرمایه ( 1000 الی 2000 دلار ) => دوره ترمزهای پول
دوره پیشرفته تجارت را آغاز کنید
دوره مقدماتی +
- بازرگانی خارجی در مقایس عمده ( کانتینری ) و با کارت بازرگانی
- تمام تجارب من و همسرم از 2 ثبت سفارش که انجام دادیم
- تمام تجارب همسرم از نزدیک به 20 میلیون دلار صادرات
- ذهنیت لازم برای جور کردن این حجم از سرمایه : 10 هزار دلار به بالا ( باران ثروت )
تجارب گرانقیمتی که به شما منتقل می کنیم
- نمونه بخرید ( 6000 دلار )
یکبار یک ساعت هوشمند خریدم، 60 دلار. ولی طاقت اوردم و نخریدم در تعداد بالا. یک عدد خریدم و بعد از یک ماه و نیم کار کرد سوخت. حالا تصور کنید اگر 100 تا خریده بودم. و متاسفانه این اتفاقی هست که برای یکی از افرادی که میشناختیم افتاد. 1000 تا شمع اتومبیل خرید و بعد کیفیت پایین درومد و کلاً روحیه اش رو از دست داد و تجارت رو گذاشت کنار. قطعاً باید با نمونه شروع کنید. - روی حرف کسی حساب نکنید ( 3000 دلار )
یادمه نماینده لاله زار ما به من گفت آقا این لامپ عااااالیه. بیار آقا من میخرم. و من خریدم و اوردم و ایشون یک دونه اش رو هم نخرید. گفت واتش پایینه! گفتم عه؟! پس چرا موقعی میخواستم بخرم نگفتی؟؟ اگر پیش پرداختی نگیرید هیچ تضمینی وجود نداره که طرفی که بهتون سفارش داده بعد از واردات از شما خرید کنه - قبل از واردات ممکن بودن رو چک کنید ( 2000 دلار )
من یکبار 1000 تا مهتابی اوردم. در زمان دلار 4000 تومن. قرار بود مهتابی ها برای من 8000 تومن دونه ای تموم بشه ، و 16 هزار تومن بفروشم. اما بدلیل اینکه این کالا تولید کننده داخلی شد مجبور شدم کالا رو توی چند بخش بیارم و هزینه های اضافی گمرکی و حمل و ترخیص و هزینه کارگر برای مونتاژ بهم تحمیل شد که نهایتاً 2000 دلار ضرر کردم. این رو کی فهمیدم؟ بعد از اینکه برای ساخت مهتابی ها به دوستم پول دادم. و دیگه کار از کار گذشته بود. اینه که میگم قبل از اینکه اقدام به واردات کنید بررسی کنید که ممکن باشه وارداتِ اون کالایی که میخواید بیاریدش. یا قبل از اینکه از تولید کننده داخلی کالایی رو برای صادرات بخرید، بررسی کنید ممکن باشه صادرات اون کالایی که می خرید. - از یک فروشنده دیگه قیمت بگیرید ( 5000 یوان 700 دلار هر خرید )
توی آخرین سفری که به چین داشتم، در شهر شنزن به طور اتفاقی یک فروشگاه قطعات الکترونیک دیدم. رفتم و خازن مصرفیمون رو ازش قیمت گرفتم. قیمتش 0.1 یوان ارزونتر بود از کسی که داشتم ازش خازن می خریدم. توی تعداد بالا عدد بسیار قابل توجهی میشد. میشد 5 هزار یوان. 5 هزار یوان یا 700 دلار در هر خرید. فک کنم 4 الی 5 باری از این فروشنده جدید خرید کردم و با این کارم حداقل 3000 دلار به نفعم شد.
- به همون اندازه براتون بارگیری کنن(حداقل 10 هزار دلار)
در ثبت سفارش اولی که داشتیم، فروشنده چینی ما اومد برامون مرام بذاره، نزدیک بود ما رو به باد بده. تعداد کمپرسورهای ما 284 عدد بود ولی بعد از بارگیری دیده بود که کانتینر جا داره و 300 عدد برامون بارگیری کرده بود. ما هم همون 284 عدد رو به گمرک اعلام کرده بودیم. فقط خوب شد که زود فهمیدیم. ثبت سفارش رو تا زمانی که بار میرسید ویرایش کردیم وگرنه، باید بدونید که باری که میارید و به گمرک اعلام نمیشه یعنی قاچاق. و کسی هم که کارت بازرگانی داره اگر قاچاق بیاره کارتش باطل میشه و هزاران ماجرا و شاید چندصد میلیون جریمه انتظار من رو می کشید که خب خدا رو شکر با به موقع فهمیدن به خیر گذشت.
سرفصل های دوره تجارت را آغاز کنید
- مقدمات تجارت بین الملل
- اصطلاحات فنی و نرم افزارهای لازم
- واردات از چین ( بدون کارت بازرگانی )
- سفر به چین ( تمام تجاربم از 5 سفر به چین )
- کارگاه های عملی “تجارت از رویا تا واقعی
- خرید عملی از چین ( با گوشی موبایل )
- صادرات و واردات با کارت بازرگانی
- پاسخ به پرسش های شما ( کانال VIP تلگرام ما )
- مصاحبه با بازرگانان زبده و موفق
یک سرمایه گذاری بهینه
بانک قطعاً سرمایه گذاری بهینه ای نیست. چون در یک سال به شما حداکثر 23 درصد پرداخت می کنه که این از افت پول شما هم کمتره پس شما عملاً ضرر میکنید. چون تورم کشور ما بین 32 درصد متوسط تا بعضاً 100 درصد هست. پس وقتی که پولتون رو توی بانک میگذارید عملاً سرمایه شما مثل یخ آب میشه.
یک کار مثل اسنپ یا تپسی رو در نظر بگیرید. شما با یک اتومیبل 200 میلیونی یا 4 هزار دلاری که هر روز نخواد خراب بشه ، میتونید ماهی 20 تا 30 میلیون درآمد داشته باشید(اگر کل سی روز ماه رو کار کنید) که حدود یک چهارم این مبلغ صرف هزینه های سوخت واستهلاک خوردو میشه. سرمایه شما عملاً ماهانه 10 درصد بازدهی داره در حالی که شما زمان خودتون رو هم دارید اختصاص میدید و به صورت فعال دائم درگیر هستید. اما در تجارت، شما میتونید با یک سرمایه 1000 الی 2000 دلاری این مبلغ پول رو بدست بیارید. در عین اینکه بجای کار کردن سخت در ساعت های طولانی زیر آقتاب، در اتاق ساکت خودتون زیر باد کولر کارهای مربوط به خرید و فروشتون رو انجام بدید. انتخاب هوشمندانه یعنی سرمایه گذاری بهینه. جایی که با انرژی و زمان کمتر همون مقدار پول رو خلق می کنید.
آیا این دوره گارانتی بازگشت وجه دارید؟
“خیر”. طبق مستنداتی که بهتون ارائه کردم، هم خودم از دانش این دوره نتیجه گرفتم هم دانشجوهایی که توی این دوره شرکت کردن و به آموزش هایی که دادم عمل کردن. بنابراین، از اونجایی که 100% مطمئنیم مطالب دوره نتیجه میده طبق شواهدمون، مطمئن هستیم که افرادی که از این دوره نتیجه نمی گیرن فقط به یک دلیل نتیجه نمی گیرن، اینکه به آموزش های دوره عمل نمی کنن. ضمن اینکه من جذب افرادی که ترسو هستن و حاضر نیستن ریسک کنن رو ترجیح نمیدم. چون افرادی که دنبال ضمانت نتیجه هستن در مرحله بعد از تهیه دوره جایی که باید اولین وارداتشون یا صادراتشون رو تجربه کنن ، باز منتظر این هستن که مطمئن بشن کالای وارداتی یا صادراتیشون 100% فروش میره بعد اقدام کنن. انتظار نتیجه ی قطعی عامل توقفه و توقف عامل شکست. به قول جنیفر لوپز “شکست خوردن راجع به اشتباه کردن نیست، شکست خوردن راجع به توقف است”. پس با توجه به اینکه ما تمایل نداریم که افراد ترسویی که دنبال نتیجه قطعی هستن رو جذب کنیم برای دوره گارانتی نمیگذاریم. شاید افراد کمتری رو در ابتدا جذب کنیم. اما افراد ارزشمندتری رو جذب میکنیم و درصد دانشجویانی که از دوره مون نتیجه میگیرن بسیار بالاتر میره و این برای ما رزومه سازی قویتری انجام میده.
چه بهایی باید برای تهیه این دوره بپردازم؟
من با دانشی که توی بخش مقدماتی دوره بهتون ارائه میدم ( واردات بدون کارت بازرگانی ) ، در زمان تولید در همون ابتدا ماهی هزار دلار صرفه جویی داشتم و در کل زمان تولید ده ها هزار دلار ازش سود بردم. ارزش واقعی اطلاعات بخش مقدماتی دوره حداقل 1000 دلار هست که اون رو به قیمتی کمتر از صد دلار به شما ارائه میدیم. ارزش این اطلاعات خیلی بیشتر از مبلغ پرداختی شماست. آیا میدونید ارزش چیه؟ حاصل کسر مبلغ پرداختی شما از سودی که از یاد گرفتن این کار به دست میارید. مثلاً برای یکی از دانشجویان عملگرای ما که 3 ماه بعد از دوره با یک خرید 1500 دلاری همون 1500 دلار هم سود کرد، و بهایی که برای دوره پرداخته بود کمتر از 200 دلار بود، این دوره 1300 دلار در زندگی و کسب و کارش ارزش خلق کرد. و تازه این شروع ماجرا بود. ماجرایی که میتونه هزاران هزار بار دیگه براش تکرار بشه و به لطف خدای مهربان براش صدها هزار دلار پول بسازه.
برای تهیه دوره جامع ما ، که شامل بخش مقدماتی ( واردات بدون کارت بازرگانی ) بعلاوه بخش پیشرفته هست، باید یک مبلغی کمتر از 200 دلار بپردازید. ارزشی که این بخش در زندگی خود من خلق کرد دو بار وارداتی بود با جمع مبلغ حدوداً 40 هزار دلار که حداقل برای ما ( من و شرکام ) حدود 20 هزار دلار سود داشت. من در یک برنامه لایو با عنوان مافیای واردات توضیح دادم که این فقط یک باور عمومی و سطحی هست. دریچه به روی همه بازه. و شما هم میتونید با گرفتن کارت بازرگانی وارد صف نیما بشید و دلاری رو دریافت کنید که حداقل 10 تا بعضاً 30 درصد از دلار آزاد ارزونتره و این بخش قابل توجهی از هزینه های حمل و ترخیص شما یا حتی کل هزینه های حمل و ترخیص شما رو پوشش میده. من بازرگان های زیادی رو میشناسم دوستان. ثروتمندترین اونها کسایی نیستن که با دلار آزاد و قاچاق کار میکنن. ثروتمندترین اونها کسایی هستن که با دلار نیمایی و به صورت قانونی کار میکنن. خیلی به این جمله فکر کنید. پول دولت رو بدید، شب راحت بخوابید.
مجموعاً شما برای تهیه این دوره جامع ، کمتر از 200 دلار باید بپردازید. اگر یک روز به چین سفر کنید، یک سفر ده روزه برای شما 2000 دلار هزینه داره. که کافیه چیزهایی که توی بخش چهارم دوره گفتم ندونید، اگر یک روز هم اطلاعات فصل چهارم دوره شما رو جلو بندازه شما کل پول دوره رو به دست میارید. نهایتاً بهایی که برای نداشتن تجارب دوره تجارت را آغاز کنید باید بپردازید قطعاً بسیار بزرگتر از بهایی هست که برای بدست اوردن این تجارب باید بپردازید.
با 100 یا 200 دلار چیکار میشه کرد؟
با یک دونه 100 دلاری میشه فقط یک جفت کفش نیمچه برند بخرید. یک سفر داخلی تفریحی دوسه روزه برید. یا یک گوشی موبایل از پایینترین کلاس ها رو بخرید. اما با این 100 دلار میتونید چیزی رو یاد بگیرید که من باهاش پول سفرهای دور دنیام رو دادم، از بدهی خارج شدم و مثبت شدم، و همیشه سرمایه ها رو به سمت حساب بانکی من سرازیر کرد.
با دو عدد 100 دلاری ، شما میتونید یک سفر بسیار بسیار معمولی و سرپایی به ترکیه یا یک سفر نسبتاً خوب به یکی از نقاط داخلی کشور رو تجربه کنید. یا یک گوشی موبایل رده متوسط رو به پایین تهیه کنید. اما میتونید با این مبلغ اطلاعاتی رو دریافت کنید که باهاش هر سال سرمایه خودتون رو دو برابر کنید. ده ها هزار دلار پول بسازید و جزو وارد کنندگان یا صادر کنندگان تراز اول کشور بشید.
به طور خلاصه، در دوره تجارت را آغاز کنید شما صفر تا صد هرآنچه که برای تجارت بین الملل لازم دارید رو یاد میگیرید.
پاسخ به سوالات پرتکرار شما
چطور کالایی که وارد میکنیم رو بفروشیم؟
فروش ساده است. فقط کافیه چیزی که دارید رو به همه ارائه کنید. به همین سادگی. یک کالا یا یک خدمات خوب آماده کنید و اون رو به همه افرادی که به اون نیاز دارن ارائه کنید. من برای فروش کالاها و خدمات خودم از تمامی ابزارهایی که امروز در اختیار ما هستن استفاده می کنم : سایت دیوار، استاتوس واتساپ، بازاریابی محتوایی در اینستاگرام تلگرام، آپارات ، یوتوب، و تمام پیام رسان های داخلی مثل روبیکا، ایتا ، سروش پلاس و غیره. یک نکته بسیار مهم : مشتری های شما همه جا هستن. با حضور در این فضاها به اونها برخورد می کنید. اگر شما در این فضاها حضور نداشته باشید مطمئن باشید رقباتون به مشتری هاتون برخورد می کنن. مساله اینه که 1) کالا و خدمات خوبی رو فراهم کنید 2) اون رو تا سر حد توانتون، تا جایی که بیهوش بشید به تمام مردم دنیا ارائه کنید. 3) بعد از فروش به مشتریانتون بهترین سرویس ممکن رو بدید، ازشون بازخورد بگیرید، تا اونها با رضایت قلبی ای که از شما پیدا می کنن شما رو به تمام دوستان و آشنایان خودشون معرفی کنن.
اگر نخوام دوره شما رو تهیه کنم؟
من برای پیدا کردن راهی که بتونم از چین واردات کنم سال 1394 حدود 10 هزار دلار در دو نمایشگاه داخلی هزینه کردم. میتونید شما هم یه چنین هزینه ای کنید تا شاید به چینی ها وصل بشید. برای چیزهایی که توی فصل 4 دوره به شما منتقل کردم، 5 بار به چین سفر کردم، شما هم میتونید با حدود 10 هزار دلار هزینه کردن 5 بار به چین سفر کنید تا تجارب من رو بدست بیارید. برای چیزی که توی فصل هفتم دوره راجع به واردات و صادرات گفته شده، میتونید مثل همسرم ده سال در شرکت های حمل و نقل و همچنین بازرگانی فعالیت کنید تا اون تجارب رو به دست بیارید.
برای اونچه که در بخش ذهنیت که هدایای این دوره هست به شما منتقل میکنم، بیش از 200 کتاب در زمینه توسعه فردی و موفقیت خوندم که فقط بهای تهیه این کتاب ها بیش از 800 دلار هست. و همچنین برای انتقال دانش فروشی که در این دوره به شما انتقال میدم، حداقل 400 هزار دلار در تولید فروش رو تجربه کردم. که این دانش عالی رو در دوره های ترمزهای پول و باران ثروت به شما دوستان خوبم ارائه میدم.
میتونید من رو دور بزنید و به نحو دیگه ای این آموزش ها رو یاد بگیرید. اما راهی که من بهتون پیشنهاد میدم قطعاً کمترین هزینه و کمترین زمان رو داره.
پول ندارم دوره رو تهیه کنم. چیکار کنم؟
یک سوال میپرسم : “میخواید یا نمیخواید؟”. تکلیفتون رو با خودتون مشخص کنید، کسی که بخواد کاری رو انجام بده، از زیر سنگ هم که شده جور میکنه. همین امروز عصر، یک دندون درد شدید بگیرید، پول هم نداشته باشید ، چیکار میکنید؟ از زیر سنگ هم شده جور میکنید و دندونتون رو درمان می کنید. چرا؟ چون اومده توی اولویت. چون دردتون گرفته. چون اون لحظه تغییر شرایط رو با تمام وجودتون می خواید. کسی که میگه پول ندارم یعنی نمیخواد. یعنی به اندازه کافی از شرایط موجودش خسته نشده.
من دوره “معجزه مالی پلاس” رو به شما هدیه میدم بهتون قول میدم اگر مو به مو به آموزش هایی که توی این دوره ارائه میشه عمل کنید، در عرض حداکثر یک الی سه ماه ، به سادگی آب خوردن، پول شرکت در این دوره رو به دست میارید. فقط باید برای گوش دادن به مطالب این دوره 15 ساعت زمان اختصاص بدید و بعد هم به چیزی که توی اون دوره گفته میشه عمل کنید و خودتون معجزه اش رو توی زندگیتون ببینید.
برای ورود به دوره معجزه مالی پلاس اینجا کلیک کنید
سخن پایانی
سه واکنش مردم در دو راهی !
مردم وقتی به دوراهی می رسن، سه تا واکنش میتونن داشته باشن. واکنش اول رفتن راه سمت راست هست. واکنش دوم رفتن راه سمت چپ. و واکنش سوم که خیلی از آدم ها اون رو انتخاب میکنن، نشستن و گریه کردن سر دوراهیه! مردم حرکت نمی کنن ، چون شهامت اشتباه کردن و شکست خوردن رو ندارن. در حالی که حرکت تنها دلیل موفقیته؛ چه در مسیر درست، چه در مسیر غلط. چون شما وقتی به رفتن راه غلط ادامه بدید بالاخره مسیر درست رو پیدا می کنید.
پیش بینی آینده وضعیت مالی شما
رابرت کیوساکی میگه، من با نگاه کردن به صورت مخارج ماهانه شما ، آینده ی مالیتون رو پیش بینی می کنم. امروز چقدر درآمد دارید؟ چقدر از این درآمد رو پس انداز میکنید؟ چقدر رو خرج می کنید؟ چقدر روی خودتون سرمایه گذاری می کنید؟ چقدر روی کسب و کارتون سرمایه گذاری میکنید؟ یادتون باشه هرچقدر کاری که انجام میدید رو افراد کمتری باشن که انجام میدن، شما به درآمد بالاتری میرسید.
راز موفقیت وارن بافت
به وارن بافت گفتن : روی طلا سرمایه گذاری کنیم؟ یا روی بورس؟ یا دلار؟ گفت : روی خودتون سرمایه گذاری کنید ، هر سرمایه گذاری که روی خودتون انجام بدین بهترین سرمایه گذاری ممکنه.
راز ثروت ثروتمندترین مرد بابل
اگر کتاب ثروتمندترین مرد بابل رو خونده باشید، خاطرتون هست که پادشاه از آرکاد میپرسه که آرکاد، چطور ثروتمندترین مرد این شهر شدی؟ گفت : با استفاده از موقعیت هایی که برای همه مردم عادی وجود داشت. بله. موقعیت تجارت بین الملل هم که یک موقعیت طلایی هست، برای همه مردم وجود داره. میلیاردها دلار داره جابجا میشه و سود عظیمی در این بازار نهفته هست. ولی این سود فقط به عده ی کمی میرسه. عده ای که حرکت میکنن ، یاد میگیرن، اشتباه می کنن و نهایتاً تبدیل میشن به اون آدمی که از ابتدا در ذهنشون تصورش میکردن. به قول فلورانس اسکاولشین، آدمی ساخته افکار خویش است. فردا همان خواهد شد که امروز می اندیشیده است.
چطور توی دوره ثبت نام کنم؟
جهت ثبت نام در دوره آموزشی “تجارت را آغاز کنید” می تونید با کلیک روی دکمه سبز “ثبت نام در دوره” که در ستون کناری همین صفحه قرار گرفته اقدام کنید. اگر سوالی دارید یا نیاز به مشاوره دارید فرم پایین صفحه رو پر کنید یا عبارت “مشاوره تجارت” رو به شماره 6174 9000 ارسال کنید تا همکارانم با شما تماس بگیرند.
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
اولین تور تجاری چین
به نام آنکه نامش آرام بخش قلب هاست دوستان بسیار عزیزم سلام اعتقاد قلبی دارم که “هر کاری در زمان…
کمپ آنلاین اقدام گرایی
به نام آن که نامش آرامبخش دلهاست دوست خوب من سلام. هر تجربه ی خوبی که توی زندگیت منتظرش هستی،…
پول ( باران ثروت 2 )
به نام خداوند بخشنده مهربان دوستان بسیار عزیزم سلام خداوند مهربان را سپاس که فرصتی دیگه برای ما فراهم کرد…
نظرات
24,000,000 تومان Original price was: 24,000,000 تومان.10,000,000 تومانCurrent price is: 10,000,000 تومان.
ثبت نام دوره متوقف شده است
مهندس رضا محمدشفیعی
مدیر و موسس مجموعهثبت نام دوره متوقف شده است