آیا کالاهای چینی رو فقط میتونم فقط به ایران وارد کنم؟
صادرات و وادرات، از و به همه کشورهای جهان
آیا میشه از هر کشوری به هر کشور دیگه ای صادرات یا واردات انجام داد؟ این یکی از سوالاتی هست که ممکنه به فکر شما برسه. اینکه اگر بخوایم از کشور دیگه ای بجز چین کالایی رو خریداری و وارد ایران کنیم آیا میتونیم این کار رو انجام بدیم؟ یا اینکه من ساکن خارج از کشور هستم. آیا میتونم از چین یا هر کشور دیگه ای کالاها رو وارد اینجا کنم؟ آیا از کشوری که الان داخلش هستم میتونم کالاهای تولیدی و موجود اینجا رو به بقیه جاهای دنیا صادر کنم؟ توی این مقاله به این سوالات پاسخ میدیم.
اصل و اساس صادرات و واردات
یوال نوح هراری در کتاب پول میگه، پول باعث شده که تمام جهان با هم همکاری کنن. و شما مثلاً دیگه محدود به میوه های منطقه خودتون نباشید. همونطور که امروز میبینیم میوه های استوایی مثل موز و نارگیل از برزیل و اکوادور میان وارد کشور ما میشن. یا با حجم انبوهی از گوشت و شکر که در برزیل تولید میشه، میبینیم که این کشور کلی صادرات گوشت و شکر به تمام نقاط دنیا داره. حتی قهوه هم از محصولات امریکای جنوبی هست که بخش قابل توجهی از صادرات این کشورها رو شامل میشه. پس صادرات و واردات همه کالاها از همه کشورها به همه کشورها ممکن هست. فقط این وسط یک سری قرارداد و اصول و مقررات هست که بیشتر افراد اونها رو به عنوان مانع تلقی میکنن و برای همین که ازین موانع عبور نمیکنن، نمیتونن وارد عرصه تجارت بین الملل بشن
قواعد و قوانین گمرکی
هر کالایی که بخواید از هر کشوری صادر کنید، و هر کالایی که بخواید وارد هر کشوری بکنید، باید مقررات صادرت کشور مبدا و مقررات واردات کشور مقصد رو بدونید. مثلاً صادرات پودر لاستیک ، یا گوشت و دام به طور کلی، از ایران ممنوع هست. چرا؟ چون باید نیاز داخلی در درجه اول تامین بشه. یا اینکه در خصوص واردات خودرو دولت ایران ( و یک سری دولت های دیگه ) عوارض و مالیات سنگینی به نسبت سایر کشورهای دنیا روی واردات خودرو تعیین میکنن که این باعث میشه قیمت خودرو در کشور ما چند برابر قیمت جهانی بشه. حالا باید ببینیم چه لزومی داره اینها رو بدونیم.
عواقب عدم اطلاع از قوانین گمرکی
بهترین حالتی که اتفاق میتونه بیفته اینه که شما قبل از اقدام کردن به صادرات یا واردات بفهمید که واردات یا صادرات فلان کالا ممنوعه. در این صورت خسارتی عملاً اتفاق نمیفته. اما اگر کالایی رو برای صادرات خریداری کنید و بعد بفهمید که صادراتش ممنوعه، و یا کالایی رو برای واردات خریداری کنید و بعد بفهمید وارداتش ممنوعه ممکنه هزاران دلار، ده ها یا صدها هزار دلار ضرر کنید و بخشی یا کل سرمایه ی خودتون رو از دست بدین. باید توجه داشته باشید که اگر چه بعضی کالاها صادر یا وارد میشن، اما صرف واردات و صادرات اونها به منزله قانونی بودن این فرایند نیست. ممکنه این فرایند به شکل قاچاق باشه.
قاچاق چیه؟ و چرا دولت ها با قاچاق مبارزه میکنن؟
قاچاق به تعریف ساده یعنی دور زدن دولت و گمرک. میتونم بگم دولت ها به دو دلیل با قاچاق مبارزه میکنن : 1. به دلیل اینکه واردات یا صادرات اون کالا به کشورشون ضربه میزنه ، مثلاً واردات مواد مخدر باعث ضربه به مردم کشور و بدنه جامعه میشه، یا صادرات موادی که داخل کشور لازمه باعث کمبود اون کالا داخل کشور میشه. یا اینکه واردات فلان کالا باعث میشه تولید کننده داخلی بیکار بمونه. 2. به این دلیل که دولت ها هزینه دارن، بابت خدماتی که دارن ارائه میدن، مثل جاده سازی، پرداخت حقوق کارمندهای دولت، خدماتی مثل آتش نشانی، خدمات شهری، ارگانهای نظامی، بهزیستی و تمام بخش هایی که دولت بهشون بودجه اختصاص میده. و یکی از منابع تامین پول برای دولت مالیاته و یکی هم حقوق ورودی ( مالیات + گمرکی ) برای کالاهای وارداتی و حقوق خروجی ( عوارض ) برای کالاهای صادراتی هست. وقتی کسی بخواد این رو دور بزنه یعنی دشمن دولته و بنابراین دولت هم باهاش مبارزه میکنه و مجازاتش میکنه.
جمع بندی
واردات و صادراتِ قانونی از همه کشورها به همه کشورها ممکنه. به شرط اینکه قواعد و قوانین اون کشورها اجازه خروج و ورود اون کالاها رو بدن. و واردات و صادرات غیر قانونی هم که خیلی جاهای دنیا منجمله ایران داره انجام میشه. ولی اون چه که ما دنبالش هستیم واردات و صادرات قانونی هست که نه برای خودمون ریسک داشته باشه، نه برای سرمایه مون. اگر این قواعد و قوانین رو ندونید، ضربه میخورید و بخشی یا تمام سرمایه ی خودتون رو از دست میدین.
سخن پایانی
اگر به مبحث بازرگانی بین الملل ، چه واردات چه صادرات علاقه دارید، ما در وبسایت اثرگذاران قرن بیست و یکم، یک آموزش جامع و کامل برای این موضوع داریم تحت عنوان “تجارت را آغاز کنید” که صفر تا صد واردات و صادرات رو آموزش میدیم و به شما میگیم که چطور میتونید با حداقل سرمایه ممکن تجارت خودتون رو شروع کنید. شما میتونید به صورت کاملاً رایگان در وبینار معارفه دوره تجارت را آغاز کنید تحت عنوان “ورود به دنیای تجارت” شرکت کنید. جهت ورود به وبینار اینجا کلیک کنید. همچنین میتونید از سایر مقالات وبسایت ما در حوزه تجارت دیدن کنید یا اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید فرم زیر رو تکمیل کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرن.
درخواست مشاوره تجارت
فیلد های "*" اجباری هستند
دیدگاهتان را بنویسید